2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Donald Trump is felfigyelt a dél-afrikai fehérgyilkosságokra

A Fox News is foglalkozott a dél-afrikai fehéreket sújtó atrocitásokkal, az amerikai elnök pedig bejelentette, hogy adminisztrációja foglalkozni fog az üggyel.

A héten többször is beszámoltunk a Dél-Afrikában tapasztalható állapotokról. Aggasztó, hogy a fekete lakosok számos alkalommal súlyos bűncselekményeket követnek el a fehérek ellen. A legrosszabb a 2001-2002 közti időszak volt, amikor 140 farmert gyilkoltak meg. 2018-ban eddig 90 támadás történt a fehér földművelők és családjaik ellen, átlagosan minden ötödik napon halállal végződnek a támadások.

Ezen pedig nem segít az sem, hogy az állami apparátus kvázi beállt a fehérgyűlölő bűnözők mögé, és úgy döntöttek, kompenzáció nélkül elveszik a földeket a fehér farmerektől. Mindezt úgy, hogy a lépés ellen már az állami tulajdonban lévő bank, a Land Bank is figyelmeztetett. A bank szerint ugyanis fizetésképtelenséggel kell majd számolni ebben az esetben, hiszen ha a mezőgazdasági szektorba senki nem fektet be, és nincs mód az adósság megfizetésére, akkor az 2,8 millió dolláros (átszámítva 779 milliárd forint) kárt fog okozni az ország gazdaságának.

Az országban uralkodó, gyakorlatilag „fekete apartheid” most az amerikai elnök figyelmét is felkeltette, Donald Trump arra kérte külügyminiszterét, Mike Pompeót, hogy részletesen vizsgálja meg a dél-afrikai föld- és farmelkobzásokat, valamint a főleg fehéreket sújtó gyilkosságokat. Ezt az elnök a Twitteren jelentette be.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató