2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Újabb tüntetések Chemnitzben - 30 rendőrfurgont vezényeltek a városba

Hamarosan kiborul a bili Merkelisztánban, a kelet-német városban már negyedik napja feszült a helyzet.

A hazafiak ma 18 órára, a Chemnitz stadionhoz hívták a demonstrálókat. Michael Kretschmer, Szász-Anhalt tartomány miniszterelnöke ellen emelték fel a hangjukat, aki a városba érkezett.

Kretschmer érkezésekor egy perces gyászszünetet hirdetett, majd közölte a város lakóival, hogy:

Legyenek mérsékeltek és tartsák tiszteletben a jogállamiságot!

Mint ismert vasárnap éjjel öt migráns végzett egy 35 éves férfival. A kubai-német áldozatot 25 késszúrással ölték meg, két társát is megsebesítették. Az eset után a lakosság elégedetlenségének adott hangot. Másnap 10000 tüntető vonult az utcára. Németország és Európa szerte azonban elárulta a média a hazafiakat. Volt, ahol meg sem említették a fősodratú médiában, máshol viszont elkezdték elővenni a "nácikártyát".  Úgy állították be a tüntető tömeget, mint valami fasiszta halálbrigádot. Merkel fel is szólalt, hogy nem tűri meg a fasiszta masírozást az országban. Sebastien Kurz, az osztrák államfő is a hazafiak tiltakozását ítélte el, a kegyetlen gyilkosságot meg sem említette.

Mintegy 1000 fő gyűlt össze a chemnitzi stadion előtt.

A demo egyik résztvevője, Winfried Lothar (74) szerint:
"Merkel el fog menekülni. Mi vagyunk a demokraták."

A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, a környező tartományokból is küldtek csapatokat.

Vasárnap Düsseldorfban 150 szurkoló jött össze és szétkergették több helyen a migránsokat. Telefonon szervezték a találkozókat, és a rendőrség nem tudott mit tenni. Állítólag futótűzként terjedt a szurkolok között. Sem kép, sem bejegyzés nincsen sehol ezekről. Azt akarják, hogy minden városban szerveződjenek ilyen csoportok, nincsenek vezérek csak időpont és helyszín, ahol találkoznak.

Bede Zsolt - www.vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató