2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kiszelly Zoltán: Németországon úrrá lett a kilátástalanság

Kiszelly Zoltán politológus szerint Németországban változások érzékelhetők. Németország ott tart, ahol 2010 előtt Magyarország, akkor a magyar társadalomban úrrá lett a “kilátástalanság, a reménytelenség”, most a német társadalom is kilátástalannak látja helyzetét – vélekedett a szakértő.
A szakértőt az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában többek között annak kapcsán kérdezték, hogy legalább kilenc ember megsérült a szombat esti bevándorlásellenes megmozduláson és a párhuzamosan zajló ellentüntetésen a szászországi Chemnitzben. A hatóságok közlése szerint mintegy 4500-an tiltakoztak a szövetségi kormány menekültpolitikája ellen, míg 3500-an gyűltek össze az ellentüntetésre. Kiszelly Zoltán szerint Németország ott tart, ahol 2010 előtt Magyarország. Akkor a magyar társadalomban úrrá lett a “kilátástalanság, a reménytelenség”. Most a német társadalom is kilátástalannak látja helyzetét – vélekedett a szakértő. Szerinte a nagyvárosokban az átlag német egyre nehezebben tudja életszínvonalát fenntartani. Emellett a migráció is megváltoztatja a hétköznapokat.
Mindezekre a politika nem ad választ
-fűzte hozzá. Emellett Németországban gondot jelent a munkaerőhiány, nincs, aki a gyerekekkel foglalkozzon, nincs gyári munkás – mondta Kiszelly Zoltán, hozzátéve, hogy emiatt Angela Merkel német kancellár egy “új Soros tervet” akar végrehajtani. Ennek lényege, hogy a jelenleg Olaszországban lévő 600 ezer menedékkérőt visszaküldenék, de ugyanennyi embert hoznának be legálisan repülőn.
Őket pedig kvóta alapján osztanák szét az európai országokban
-fejtette ki a szakértő.Forrás: MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató