2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Így telnek a mindennapok a választásra készülő Svédországban

Vasárnap Svédországra figyel Európa. Az északi ország népe a saját kezébe veheti a sorsát végre, lesz változás?Az elmúlt napok történeseit szedtük össze egy csokorba. A svédeknek változásra van szükségük vagy belefulladnak amultikulturalizmusba... ezért a vasárnapi választás történelmi jelentőségű lesz. Kjell Stefan Löfven, a Svéd Szociáldemokrata Párt vezetője, Svédország miniszterelnöke elmondta:
Megnyugtatok mindenkit, a Szociáldemokrata Párt marad még négy évig...
Azonban a választás előtti (kormanypárti) felmérések is komoly csatát jósolnak. Pirossal jelölik a szociáldemokratákat, 24% körüli eredményt tippelnek, ami 87 mandátumot jelent. Azonban második helyre odaérhetnek a Jimmie Akesson vezette Svéd Demokraták, akik bevándorlásellenesek. 18 százalékkal 65 helyet kaphatnak a Parlamentben. A szélsőjobboldali Alternative for Sverige nem kapott helyet a listán. Természetesen a francia elnök, Emmanuel Macron nem mehetett el szó nélkül a svéd választás mellett. Akesson egy tv-interjúban méltatta Putyint és kritizálta az Európai Unió vezetőit. A francia politikus reagált, szerinte:
Jimmie Akesson, a Svéd Demokraták vezetője nem összeegyeztethető a svéd értékekkel
Számunkra ez nem meglepő hiszen Macron Orbán Viktor politikájat sem fogadta túlságosan pozitívan...Közben a liberálisok, Jan Björklund (képünkön) vezetésével a szalafista magániskolák ellen küzdenek - írja a Svenska Dagbladet.
"Néhány héten belül a kormányzati tárgyalások egyik legfontosabb követelménye lesz"
- mondja Jan Björklund. Tehát itt tart ma már Svédország. Már a liberálisok is az iszlamizáció ellen küzdenek. Például Borasban, a helyi önkormányzat új iszlám iskolát tervez, hogy megerősítsék az elszigeteltséget a város legsebezhetőbb területein.
Az országban továbbra is történnek kegyetlen bűncselekmények. A svéd fővárosban, Stockholmban szombat hajnalban erőszakoltak meg egy fiatal lányt. Két elkövetőről számolt be a rendőrség - írta a Nyheter Idag. Az áldozat Tegelbacken (központi vasútállomás) környékén vált el ismerősétől, majd miután egyedül sétált két férfi megerőszakolta. A két elkövető arabul beszélt.A metro.se egy göteborgi hármas gyilkosságról ír. Egy keresztény szír családban történt a tragédia, Trippelmord kerületben, ahol túlnyomórészt migránsok laknak. Az apa végzett feleségével és két gyermekével. A rendórök a lakásban találtak rá a holttestekre. A férfit a helyszínen előállították.Bede Zsolt - www.vadhajtasok.hu   
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató