Vadhajtások

Spanyolország új szocialista kormánya visszafordította a pozitív gazdasági mutatókat (mindössze három hónap alatt)

Európában még az ultra-liberális svédek is lépéseket tettek a jobboldal felé és a bevándorlás-ellenes pártok is sikeresek a platformon. Miközben az olyan államok, mint Magyarország, Lengyelország és Csehország hangosan meg is esküdtek, hogy az illegális bevándorlást megakadályozzák, illetve Olaszország új populista kormánya nem csak visszafordítja a hajókat, hanem deportálási pontokat is keres. Spanyolország ezt nem fogja megtenni, hanem a teljesen az ellenkezőjét lépi meg.

Kevesebb mint 100 napja van kormányon a szocialista párt. Nem is utasítja el az alacsony bevándorlási kvótákat, hanem még lelkesen arra kéri az EU-t, hogy küldjék oda az elutasított menedékkérőket, ahogy láthattuk az Aquarius hajó esetében.

De, a szocialisták mérgező koalíciója, a szélső bal (a katalán szeparatisták) még nem is állt meg. Hanem gyors menetben adnák az állampolgárságot a migránsoknak és a juttatásokat, ennek a beözönlésnek magától értetődően van egy hatása a gazdaságra, a GDP-n is meglátszik mivel képzetlenek a migránsok.

A GDP növekedés máris visszaesett az elvárt 3 százalékról 2,7-re a röpke három hónap alatt…

Ráadásul Augusztusban 203000-en vesztették el az állásukat így a munkanélküliek száma hivatalosan 47 047-re nőtt hivatalosan 2011 augusztusa óta. Plusz Pedro Sanchez kormánya a legmagasabb adókat vezette, be Franco tábornok uralkodása óta.

Továbbá fokozza azt a katalán krízist, hogy már a katonaságot is beakarják vetni a szeparatistákkal szemben, ami csak tovább nyugtalanítja az unionisták és a szeparatisták közötti viszonyt.

Ez pedig a törvényellenes kiválást fogja előidézni. Plusz a kormány apátiája azt is okozta, hogy figyelmeztetést adott ki az Egyesült Királyság, Németország és az USA a régióban lévő veszélyekre.

Ám, Sanchez most inkább arra fókuszál, hogy eltávolítsa Franco-t Valle de los Caídos-ból, ahova 43 éve temették…

www.vadhajtasok.hu