2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Svédország választásra készül

A hétvégén történelmi jelentősségű választásra készül az egykoron szebb napokat megélt skandináv állam.Ahogyan már írtunk róla elképesztő állapotok uralkodnak - a választások előtt pár nappal - Svédországban. https://www.vadhajtasok.hu/2018/09/03/igy-telnek-a-mindennapok-a-valasztasra-keszulo-svedorszagban/Újabb felmérés - Az SD lehet a befutóYougov: Az utolsó mérés a választás előtt. Az Akesson vezette, bevándorlás-ellenes Svéd Demokraták megelőzték a jelenleg kormányzó szociàldemokratákat.A negyedik Yougov mérés szerint a Svéd Demokraták vezetnek, szavazatok 24,8 százaléka illeti majd őket. Akesson pártjat a szociáldemokraták követik, a második legnagyobb párt 23,8 százalékkal futhat be, a mérsékeltek pedig jelenleg a harmadik legnagyobb párt, 16,5 százalékkal.Lars Enarson, tanár és író arra kéri a keresztény embereket, hogy a Svéd Demokratákra szavazzanak.
"Ami most történik Svédországban az egy tudatos stratégia része, amely a társadalom felbomlását célozza. Az egyetlen olyan párt, amely alternatívát kínál ennek elkerüléséhez, az a Svéd Demokraták."
A YouTube-on egy klipet készített a keresztény szavazók üzeneteivel. Sürgeti a támogatóit, hogy imádkozzanak azért, hogy Jimmie Åkesson idén ősszel az ország miniszterelnöke legyen. Enarson elmondta: - Sajnálatos lenne, ha ez a Sharia-inspirált iszlám Svédországban hatalomra jutna. Néhány generáción belül egy olyan ország leszünk, ahol a többségében muzulmánok fognak élni.Késelés az iskolábanJönköpingben egy iskolában két diákot késeltek meg. Komolyabb sérülesek nélkül megúszták, de egyiküket kórházba kellett szállítani. Az elkövető szír származású.Számítástechnikai raktárat raboltak ÖrebrobanFényes nappal történt az eset. Szerda reggel 10 órakor érkezett a bejelentés a rendőrségre. Egy férfi felfegyverkezve lépett be a boltba, számítógépeket és mobiltelefonokat tulqjdonított el majd kerékpárral menekült el a helyszínről - írja az Aftonbladet. Malmöben egy 25 éves férfit lőttek le, aki a kórházban életét vesztette - írja a Metro. Az elkövető szintén kerékpárral menekült el a helyszínről.A norvég politikusok szerint "túl késő" már SvédországnakChristian Tybring-Gjedde, a konzervatív Haladó párt tagja kijelentette, hogy 5 évig a svédeknek szünetet kellene tartaniuk migrációval kapcsolatban. Az FRP csúcstalálkozón úgy vélekedtek a norvég politikusok, hogy Svédországnak belátható időn belül problémái lesznek a "fejlett bevándorlási politika" miatt.
"Olyan sokan jutottak be az országba, hogy lehetetlen meggyőződni arról, hogy a többség integrálva van. Svédország egyes részeinek problémái lesznek a közel jövőben "
- mondta Ulf Leirstein (Frp) parlamenti biztos. Christian Tybring-Gjedde, a FrP parlamenti képviselője a Külügy és Védelmi Bizottság tagja szintén egyetértett kollégájával. "Azt hiszem, az első dolog, hogy legalább öt évig bevándorló szünetet kell tartani" - mondja. Hozzátették, ha ők svédek lennének biztos az SD-re szavaznának - írja a Tv2.no.Eközben egy oslói kávézóban nem szolgálják ki a Svéd Demokraták szavazóit. Ez a galádság 1,2 millió svédet sérthet, mivel a bevándorlásellenes párt az előzetes felmérések alapján 20%-os támogatottságot élvez. Norvégiában is odafigyelnek a hétvégi svéd választásra.Bede Zsolt - www.vadhajtasok.hu 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató