Vadhajtások

Magyarország „szabad ország, szuverén döntésekkel”

A Német CDU/CSU-frakció keresztényszociális vezetője Alexander Dobrindt azt tanácsolja párttársainak, hogy ne vegyenek részt Magyarország fenyegetésében.

Nem szabad fenyegetni Magyarországot, nem egy akármilyen országról van szó.
Alexander Dobrindt, azt tanácsolja párttásainak hogy, fontolják meg, hogy „nem egy akármilyen országról van szó, hanem Németország egyik legszorosabb szomszédjáról.

Hozzátette: bárki szabadon megítélheti a Magyarországon zajló folyamatokat, de visszafogottságra van szükség, és annak belátására, hogy Magyarország demokratikus ország, amellyel szemben nem szabad „felemelt mutatóujjal fenyegetőzni” csak azért, mert nem tetszenek az országban hozott döntések.

Aláhúzta:

Magyarország „szabad ország, szuverén döntéssekkel”, polgárai pedig többször is abszolút többséggel erősítették meg a kormányt.

Volker Kaudert és Alexander Dobrindtot arról is kérdezték, hogy miként értékelik Emmanuel Macron francia államfő csütörtöki kijelentését, miszerint az Európai Néppártnak (EPP) választania kell, hogy Angela Merkel német kancellárt vagy Orbán Viktor magyar miniszterelnököt támogatja. Volker Kauder azt mondta, „a francia elnök kissé korán elkezdte az EP-választás kampányát, talán túl korán”.

Alexander Dobrindt hozzátette: a CSU-val együtt a CDU és Angela Merkel pártelnök-kancellár, illetve a Fidesz és Orbán Viktor magyar miniszterelnök is „egyaránt tagja az EPP-nek, és kész”.