Vadhajtások

Már az Európai Parlament elnöke is bírálja a Soros-Sargentini jelentést

Kettős mércét alkalmaztak Magyarországgal szemben, amikor elfogadták az országot elmarasztaló jelentést – ezt mondta Antonio Tajani, az Európai Parlament olasz néppárti elnöke. Tajani Berlusconi pártjának, a Forza Italiának tagja, ők a Soros-Sargentini jelentés ellen szavaztak.

Antonio Tajani még szerdán, közvetlenül a magyarellenes jelentés csalással történt elfogadása után adott egy hosszabb interjút a Radio 24 nevű olasz sajtóorgánumnak.

Az Európai Palament első emberének interjúját a legbefolyásosabb brüsszeli liberális lap, a Politico fordította le angol nyelvre és hozta le péntek reggeli szemléjében.

Tajani kijelentette, hogynem örül a jelentés elfogadásának és nem ért egyet annak tartalmával.Az olasz politikus szerint a szélsőbaloldali holland EP-képviselő, Judith Sargentini tákolmánya – amelyet, ahogy megírtuk, Soros György embereivel készített – politikailag motivált, mint ahogy az arról rendezett szavazás is az volt.

Véleménye alapján

“Magyarország ügyében kettős mércét alkalmaztak, ez pedig elfogadhatatlan.Az Európai Parlament elnöke továbbá közölte, hogy a baloldali vezetésű tagállamokat kellene már végre pellengére állítani, külön kiemelve Romániát, Szlovákiát és Máltát.”

Ezt követően kifejtette, hogy

“Romániában erőszakkal lépnek fel a hatóságok az ellenzéki tüntetőkkel szemben, Szlovákiában, Máltában pedig olyan újságírókat gyilkoltak meg maffiamódszerekkel, akik a szocialista kormányok korrupciós ügyeit akarták feltárni.”

Tajani szerint ezen ügyek miatt fel kellene lépni Bukarest, Pozsony és Valletta ellen, de ezt mindig megakadályozza az EP szocialista frakciója, amely

védi a korrupt baloldali kormányokat, mivel szüksége van a képviselőik szavazataira.

A 65 éves Antoni Tajani 2017 januárja óta az Európai Parlament elnöke. Már 1994-től a strasbourgi testület képviselője az Európai Néppárt színeiben (EPP).

Egyébként a Silvio Berlusconi-féle konzervatív, jobboldali és bevándorlásellenes Forza Italia-FI (Hajrá Olaszország) párt tagja.

A Forza Italia valamennyi EP-képviselője kiállt hazánk mellett, és a hazug jelentés elfogadása ellen szavazott.

Forrás. Origo.hu