2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A Mi Hazánk tiltakozott a Mandela tér elnevezés ellen

A Budapest XI. kerületi Etele út – Tétényi út kereszteződésének levő parkos területet a Fővárosi Közgyűlés egyhangú döntése értelmében a közeljövőben Nelson Mandela parknak kívánják elnevezni. Az oszlopos kommunista, később államfő Mandela a fehéreket bőrszín alapján kisemmiző, tömeges legyilkolásuk fölött szemet hunyó, feketékből álló dél-afrikai kormány és rendszer alapjainak lerakója volt. A helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke fölszólította Budapest XI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületét: ne hagyja jóvá azt, hogy közterület viselje a fehéreket gyilkoló rendszer alapjait lerakó Nelson Mandela nevét.

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke 2018. szeptember 18-án sajtótájékoztatót tartott a Budapest XI. kerület, Etele út – Tétényi út kereszteződésében levő, s a Fővárosi Közgyűlés által nemsokára – ha a Budapest XI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete is jóváhagyja - Nelson Mandela parknak elnevezendő közterületen.

Toroczkai elöljáróban kifejtette: Nelson Mandeláról, a Dél-afrikai Kommunista Párt szövetségese, az Afrikai Nemzeti Kongresszus egykori vezetőjéről akarják elnevezni ezt a teret vagy parkot. Maga Nelson Mandela is tagja volt a Dél-afrikai Kommunista Pártnak, sőt a központi bizottságának is. Éppen ezért felháborító, hogy 2018-ban Magyarországon egy reflektált kommunista vezetőről kívánnak közterületet elnevezni. De a Mi Hazánk Mozgalom számára azért is elfogadhatatlan az 1994 óta létező Mandela-féle rendszer, mert nyíltan diszkriminatív, faji alapon hátrányosan megkülönbözteti a Dél-Afrikában élő fehéreket. A dél-afrikai rendszer asszisztálásával évente több száz búr farmert gyilkolnak meg, ám erről a szörnyűségről a fősodratú média nem nagyon szokott beszámolni – figyelmeztetett Toroczkai László.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke ezután csodálkozásának adott hangot, amiért a közterület Nelson Mandeláról történő elnevezésére a Fővárosi Közgyűlésben éppen az a Fidesz terjesztett be határozati javaslatot, amely jó kapcsolatokat kíván ápolni a fajgyűlöletnek kitett dél-afrikai fehérek mellett éppen a minap kiálló Donald Trump elnökkel. Dél-Afrikában ugyanis a Mandela nyomdokain járó, feketékből álló kormány most már hivatalos politikájává vált az országban élő fehér telepesek földjeinek kisajátítása, magyarán elrablása. A dél-afrikai kormány tehát kizárólag a bőrszín alapján, tehát fajgyűlölő indíttatásból veszi el az ottani fehérek földjeit. A diszkriminatív, fajgyűlölő pretoriai kormány pedig Nelson Mandela szellemi öröksége. Elfogadhatatlan tartjuk, hogy Magyarországon manapság egy volt kommunistáról, illetve fajgyűlölő rendszert létrehozó személyről közterületet nevezzenek el, mondta a Mi Hazánk elnöke.

Toroczkai László azt is furcsának tartotta, hogy a Fővárosi Közgyűlésben magukat jobboldalinak, nemzetinek valló pártok, mint például a Fidesz és a Jobbik támogatásával terjesztették elő, szavazataival fogadták el a közterület elnevezésére vonatkozó javaslatot. Mert, ha mindezt a balliberális pártok támogatják, azon nem csodálkozom, hiszen Nelson Mandela oszlopos tagja volt a Dél-afrikai Kommunista Pártnak, jelentette ki Toroczkai, majd a Mi Hazánk Mozgalom nevében fölszólította a Budapest XI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületét, hogy az ügyben e héten esedékes szavazásával akadályozza meg a Fővárosi Közgyűlés augusztus végi döntését. Mert, ha a XI. kerületi Képviselő-testület nem járul hozzá, akkor a mellettünk látható közterület nem veheti föl Nelson Mandela nevét. Ha a XI. kerületi Képviselő-testület nem tudja, vagy nem akarja megakadályozni ezt a gyalázatot, a Mi Hazánk Mozgalom akár a polgári engedetlenség eszközeivel is akadályozni fogja, hogy ezt a közterületet Nelson Mandeláról nevezzék el – fejezte be sajtótájékoztatóját Toroczkai László.

Toroczkai László a sajtótájékoztató helyszínén interjút adott a Kuruc.infónak:

- A Dél-Afrikában élő és faji alapon üldözött, európai eredetű, fehér és keresztény búrok nemrégiben a jelenlegi magyar kormánynál érdeklődtek, hogy hazánk befogadná-e egy csoportjukat. Kormányunk finoman szólva nem támogatta ezeknek a szorgalmas, főleg a mezőgazdaság terén kiváló teljesítményt nyújtó búroknak a letelepedését Magyarországon.

- Évek óta kapcsolatban vagyok dél-afrikai búrokkal, mi több, egy ottani búr szervezettel is, képviselőik jártak nálam Ásotthalmon is, így aztán folyamatosan értesülök arról, hogy valójában mi történik velük. Dél-Afrikában fehérellenes genocídium zajlik, évente több száz búrra támadnak rá, mészárolják le őket, például bozótvágóval, vagy kínozzák halálra a kiszemelt fehér farmereket. Nelson Mandela ugyanis egy rasszista rendszert hozott létre, és hagyott maga után, de érdekes módon a világsajtó erről nem nagyon tájékoztat, mert ezúttal az áldozatok nem feketék, hanem fehérek. Dél-Afrikában a feketék modern kori apartheid-rendszert működtetnek. Éppen ezért fölháborítónak tartom, hogy Budapesten arról a Nelson Mandeláról kívánnak elnevezni közterületet, akinek a nevéhez fűződik ez a rasszista rezsim.

- Vajon Nelson Mandela kommunista mozgalmi múltja sem rettenti vissza a többségében fideszes fővárosi vezetést?

- Ezek szerint nem. Nelson Mandela nemcsak a Dél-afrikai Kommunista Párt tagja volt, hanem a párt jelenleg is elérhető weboldalán elérhető információ szerint a Nobel-békedíjas Mandela még a központi bizottságnak is tagja volt az 1950-es, 1960-as években. Éppen ezért számomra meglepő, hogy Orbán Viktor 2013-ban úgy nyilatkozott, hogy Nelson Mandela inspirálta őket az 1980-as évek végén, illetve az 1990-es évek elején. Megdöbbentő az is, hogy egy magát jobboldalinak, nemzetinek és kereszténynek mondó párt vezetője így nyilatkozzon.

- A búrok fehérek, európai eredetűek és keresztények is egyben. A jelenlegi kormány kinyilatkoztatta, hogy védi a közel-keleti keresztényeket az őket érő muszlim erőszakkal szemben. Ön szerint miért nem védi, miért nem nyit ajtót az Afrika déli fertályában élő, a puszta életüket a feketék gyilkolászásai elől mentő keresztény búroknak?

- Ez jó kérdés, amit a kormánynak is fel kellene tenni. Szerintem elfogadhatatlan az a kettős mérce, amelyet a magyar kormány, de főleg az Európai Unió tanúsít a menekültek kérdésében. Úgy fest a helyzet, hogy a világ minden részéből származó menekültet befogadnak, kivéve, ha azok fehérek és keresztények. A kettős mérce alkalmazására jó példa a búrok tragikus sorsa.

Forrás: Kuruc.info
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató