2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Cigányozással, csalással magyarázza a Jobbik a kapitális vereségét

A Jobbik frakcióvezetője, Gyöngyösi Márton megpróbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.Hétfő este Gyöngyösi Márton volt az Egyenes Beszéd Kontra című műsor vendége, amelyben többek között szó esett a vasárnapi, Tiszavasváriban történt Jobbik-fiaskóról is. A Tisza-parti város korábban jobbikos fellegvárnak számított, Fülöp Erik (Jobbik) polgármester lemondása (a politikust országgyűlési képviselővé választották április 8-án) után a párt mégsem indított saját jelöltet, hanem – a frakcióvezető elmondása szerint – a helyi erők véleményére hivatkozva egy független jelölt, Badics Ildikó mögé álltak be.
Badics – aki korábban Fülöp Erik jegyzője volt – elvesztette az időközi választást Szőke Zoltánnal, a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben.
Hogyha megnézi azokat az eredményeket, bizonyos következtetéseket ebből le lehet vonni"
– kezdte Gyöngyösi a magyarázkodást.
Elvesztették a várost, nyert a Fidesz"
– reagált a műsorvezető, mire a frakcióvezető:
Ennél azonban részletesebben, kicsit mélyrehatóban is lehet ezt elemezni. Én azt látom, hogy igazából hét körzetet vegytisztán megnyert a független jelölt, három körzetet pedig az utolsó pillanatban elvesztett. És ezek azok a körzetek, melyekben a cigányság többségben van. Mi azt látjuk, [...] hogy ott a Fidesz határozottan szavazatokat vásárolt, és választási csalás történt."
A Jobbik tehát – amely nem is indult az időközin – csak egy feltételezett választási csalással (merthogy bizonyíték nincs a párt kezében) és egy velős cigányozással "tudja" magyarázni fellegvárának elvesztését.
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató