2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Gyurcsány háborút hirdetett: a történelem poklára kell juttatni az Orbán-kormányt

A Demokratikus Koalíció kedd este demonstrációt tartott Budapesten. Itt fogalmazott úgy Gyurcsány Ferenc pártelnök, hogy a kormánynak a „történelem poklára” kell jutnia. A DK elnöke azt is kifejtette, hogy Magyarországon diktatúra van.

Magyarországon diktatúra van, ezért a Demokratikus Koalíció arra törekszik, hogy az ellenállás kicsiny lángjából nagy tűz gyúljon - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pártja keddi budapesti demonstrációján.
Gyurcsány Ferenc az Alkotmány utca és Kossuth tér találkozásához „Ellenállás” elnevezéssel meghirdetett tüntetésen hangsúlyozta: az ellenállásnak nem lehet más célja, nem lehet kevesebbel megelégedni, mint új választási szabályok alapján kiírt, új, tisztességes választások kikényszerítése.Harcolni azért kell, hogy a kormány jusson oda ,ahová való, a magyar történelem poklára" – fogalmazott az ellenzéki politikus. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke azt mondta: egy diktatúrában a népnek nem csupán joga, hanem kötelessége is elkergetni az emberek ellen kormányzó kormányt. (MTI)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató