2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Fletó proletárjai egyesüljetek!

A vasárnapi össznépi ellenzéki gruppen parti kudarcba fulladt a Kossuth-téren.

Bár egy-két híve hiányolta onnan az őket utcára csábító Fletót, már akkor tudni lehetett, hogy a hibbant Néró megint ellopja magának a showt.

Meghirdette tehát DK-s hívei számára a békés utcai ellenállást. Persze stílusosan az általa tizenkét évvel ezelőtt szétveretett spontán tüntetések évfordulóján vélte megdönteni az általa csak „lúzer diktátornak” nevezett Orbán hatalmát. Botorkált is hát a térre, a nemzet főterére néhány tucatnyi cuki néni és bácsi, hogy aztán transformereket megszégyenítő módon változzon habzó szájú, vörös hordává a kétszáz fősre duzzadt, hatalmas tömeg.

Bár volt vagy három felszólaló, a reszkető fejű munkásőrgyűlés, kisdobos Fletó performanszát várta; síppal, dobbal, nádi hegedűvel fogadták a színpadra bekígyózó népvezért, és hősként ünnepelték a bukott diktátort.

Megvallom őszintén, hogy beszédére figyelni nem nagyon tudtam, ezért igyekeztem pár olyan részt rögzíteni, melynél nagyon bereszkettek az aggfejek. Ami viszont megragadta a figyelmemet, az az isteni Fletó, Medveczky Ilonát meghazudtoló testmozgása, kígyózása, tekergőzése és Pippint megcsúfolóan vörös feje.

Bár a szónoklatokkal a rendezvény véget ért, a DK vezérkara élükön az önmagát feljelentő EP-képviselővel, felszólították a híveket, hogy akinek még nem aktuális a TENA csere, valamint a vérnyomáscsökkentő bevétele, az maradjon és tartson ki, hiszen a nagyúr leszáll közéjük és szokásos afterpartiját most kivételesen a flaszteron tartja.

Sötétetés után ott is hagytuk az alig negyven fősre zsugorodott lelkes rajongóhadat és készülünk a holnapra, merthogy bejelentették: mostantól minden nap a Parlamentből a Térre kígyózik a vezér. Az ellenállás és a harc meghirdetve. Láthatjuk, rendületlenül tör előre az ifjú sereg.

Vad Boglárka

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató