2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.A történet főszereplője egy 24 éves fiatal, Angelos Sofocleous, aki az Egyesült Királyságban patinás intézménynek számító Durham Universityn dolgozott, az egyetem újságjánál volt szerkesztő egészen a közelmúltig. Sofocleous egy nap Twitter-üzenetében azt írta, „a nőknek nincs péniszük”, és alig három nappal a poszt után annyira rászállt az egyetem LMBTQWADCYY-közössége, hogy kirúgták őt.A ciprusi hallgató ellen aztán fegyelmi eljárást is indított az intézmény, miután újratweetelt egy posztot, ami azt feszegette, bűn-e kimondani, hogy a nőknek nincs péniszük, majd arra bátorította a felhasználókat a bejegyzésben, hogyha egyetértenek ezzel, osszák meg a posztot. A filozófia és pszichológia szakos Sofocleousnak nemcsak szerkesztői állásától kellett megválnia, de az egyeteme is kicsapta. Elnöke volt egy szólásszabadsággal foglalkozó egyetemi klubnak is, így ettől a pozíciójától is meg kellett válnia. Az ügy óriási felháborodást váltott ki a transznemű diákok részéről, ők azt mondták, a ciprusi hallgató tweetje tárgyi tévedés, amire Sofocleous enyhe trollkodással válaszolt:
"lehet hogy tévedek, és a nőknek mégis van péniszük, de én nem hiszem, hogy ez így lenne. Az azonban megdöbbentett, hogy az egyetemen vannak tabutémák, melyekről nem lehet vitatkozni.”
Mint mondta, a vele ellentétes véleményen állók gyakorlatilag derogáló kommentekkel, és személyeskedéssel próbálták meg „győzködni” őt, mindenféle lényegi vita nélkül. Semmiféle kritikát nem tűrnek, ha pedig mozgalmukat vagy ideológiájukat kritika éri, transzfóbnak bélyegeznek bárkit.
"Ezek olyan emberek, akik szerint az ő kezükben van a végső igazság, és ők dönthetik el, milyen gondolatokról szabad vitatkozni, és ezt milyen nyelven lehet megtenni.”
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató