2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

Johann Gudenus, az osztrák Szabadságpárt, az FPÖ frakcióvezetője, az Osztrák-Magyar Barátságot ápoló bizottság elnöke elmondta, hogy el kellene ismerni a magyarországi folyamatokat. Kifejtette, hogy határozottan elítélik a Soros-Sargentini-jelentést és az Európai Parlament által alkalmazott eljárást.
"Magyarország Ausztria egyik fontos partnere, komoly történelmi hagyományok és történelmi barátság van a két ország között"
– kezdte az M1-nek adott interjújában Johann Gudenus FPÖ-s politikus, aki sajnálatosnak tartja, hogy a Soros-Sargentini-jelentést megszavazták az Európai Parlamentben.
Szerinte megkérdőjelezhető az eredmény, ugyanis a tartózkodásokat nem vették figyelembe, vagyis a döntés önkényes volt.
A politikus úgy véli, Magyarország az utóbbi években felelősségteljesen járt el a migrációval kapcsolatos kérdésekben. Gudenus szerint hazánk megvédte a saját és külső határait, Orbán Viktor miniszterelnök komolyan vette a feladatot.
"Az Európai Unió ezzel szemben nem vette komolyan saját szabályait, melyeket saját maga alkotott, és ezért ítéltek el egy országot"
– fogalmazott a politikus, majd hozzátette, az, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár megszavazta a jelentést, valószínűleg a küszöbön álló európai parlamenti választásokkal függ össze.
"Csak a pártom nevében beszélhetek, de az egyértelmű, hogy az FPÖ koalíciója elítéli a jelentést, és az Európai Parlament által alkalmazott eljárást"
– közölte a frakcióvezető, aki beszélt arról is, hogy az utóbbi években, az Európai Unió területén sok terrortámadás történt, és a legtöbb terrorista migránsként érkezett Európába.
Felelőtlen döntésnek tartja, hogy az Európai Unió néhány tagállama ellenőrzés nélkül engedte be ezeket az embereket. A szélsőséges iszlamizmust hozták be, amely terrorizmusba torkollott. Sokan váltak áldozatává ezeknek a támadásoknak, és ezt fel kellett volna ismerni.
Angela Merkel német kancellár már önmagában egy ellentmondás. Az utóbbi évek azt mutatják, hogy már nem teljesen ura a helyzetnek. A döntései nem érthetők, és ezek jelentős részben felelősek a migrációs krízis kialakulásáért"
– vélekedett a szabadságpárti politikus, majd hozzátette, hogy Merkel a migráció szülőanyja az Európai Unióban és az EU egy szentségtelen szövetséggé vált, amelyben baloldali pártok és iszlám irányzatok lépnek fel azok ellen, akik észszerűen védeni akarják Európát.
Johann Gudenus szerint komoly veszélyeket jelent Európára a tömeges bevándorlás, hiszen a migránsok idegen kultúrákból érkeznek, ők nem európaiak.
Fotó: AFP
"Másfajta életmódot hoznak magukkal, egy olyan ideológiát, a „saríát”, amelyet az európai jogrend fölé akarnak emelni. Lenézik a nőket, antiszemiták és intoleránsak. Európa ezzel ellentétben mindig is a demokrácia, a polgári jogok és a szabadság helye volt. Ezt akarja a tömeges bevándorlás szétrombolni, ezért közösen kell küzdeni ellene"
– nyilatkozta az FPÖ-s frakcióvezető. A politikus jó kapcsolatot ápol Orbán Viktor miniszterelnökkel, és nemsokára személyesen is Budapestre látogat. Hangsúlyozta, a jövőben intenzívebb együttműködést szeretne kialakítani, és ápolni fogja a két ország között meglévő barátságot, Magyarország az utóbbi években megmutatta, hogy a helyes úton halad. Úgy véli, a visegrádi országok jó politikát folytatnak, ami a határvédelmet és az identitás megőrzését illeti.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató