2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Van igazság: megbüntetik az RTL Klubot a prosztósága miatt

Hatósági eljárás keretében vizsgálja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az RTL Klub Szenzációs négyes című műsorszámának korhatár-besorolását - tájékoztatta az NMHH Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-t.
Az eljárást azt követően kezdeményezik, hogy a műsorszám első, szeptember 2-ai adásában történtekkel kapcsolatban több beadvány is érkezett a hatósághoz – tartalmazza a közlemény. A tájékoztatás szerint a Médiatanács azt vizsgálja meg, hogy a televízió a műsorszám korhatár-besorolásával megsértette-e a médiatörvény "klasszifikációs" rendelkezéseit. A bejelentők sérelmezték a műsorszámban látható meztelenkedést és a szexualitásra utaló, kétértelmű megjegyzéseket, amelyek megítélésük szerint ellentétesek a jó ízléssel, szeméremsértők és káros hatással lehetnek a 16 éven aluli kiskorúak szellemi fejlődésére. Vagyis a bejelentők szerint a csatorna nem megfelelő korhatár-besorolást alkalmazott, amikor a műsorszámot a III., azaz a 12 éven aluliaknak nem ajánlott műsorszám-kategóriába sorolta – közölte az NMHH.
Dilettáns és ráadásul lopott is a műsor
Alapvetően a műsor valójában az I Can Do That című televíziós licencnek a koppintása. A licencet a TV2 vette meg, és rövidesen új, nagyszabású show-műsort indít Csak show és más semmi címmel, az RTL-nek ezért volt fontos hirtelen összefércelnie egy iszonyatosan gyenge és botrányos hamisítványt. A műsorba bezsúfoltak mindent, amit innen-onnan össze lehetett lopkodni, nemcsak az I Can Do That, hanem a Sztárban Sztár, a Nagy Duett, illetve még a Viasaton Sikítófrász címmel vetített Killer Karaoke különböző elemei is könnyen felismerhetők voltak.
Bekamuzták, hogy élő
Az adásról minden fronton azt állították, hogy élő. Ezzel vezették fel az esti Híradóban, Istenes Bence is többször elmondta, hogy élő lesz a produkció, és eljátszották, hogy a stáb éppen az utolsó simításokat végzi a stúdióban, miközben az egészet felvételről vetítették – írta korábban az Origo.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató