Vadhajtások

A Jobbik volt alelnöke nem várt tovább, megküldte búcsúüzenetét a Jobbiknak

A párt egy újabb szimbolikus arca, Fülöp Erik Facebook-oldalán jelentette be, hogy „kilenc küzdelmes évet követően” megszüntette tagságát a Jobbikban. A politikus nyolc éven keresztül volt a Jobbik fővárosának, Tiszavasvárinak a vezetője. Döntésének legfőbb indoka: az utóbbi időben történt számos politikai, személyzeti döntésével nem értett egyet.

A Toroczkai Lászlóval jó kapcsolatot ápoló politikustól nem lenne meglepő, ha végül a Mi Hazánk Mozgalomban kötne ki.

Ahogy beszámoltunk róla, péntek késő estébe nyúló ülésén a Jobbik frakciója kizárta Volner Jánost tagjai közül, miután a politikus egy kemény hangvételű levélben ment neki a pártvezetésnek. Mivel Apáti István és Fülöp Erik a Jobbik alelnökének kizárásához kötötte távozását, így a pártvezetés mindhármuknak szombat délig adott időt arra, hogy visszaadják képviselői mandátumukat. A határidő lejárt, Volner János közösségi oldalán reagált Sneider Tamásék követelésére: mivel a Jobbik keresi a baloldallal való együttműködést, így Apáti Istvánnal és Fülöp Erikkel a mandátumaikat megtartják, nem adják vissza a pártnak. Tegnap késő esti Facebook-bejegyzésében Fülöp Erik ennél is tovább ment: kilépett a pártból.

A tegnapi nap folyamán, a Jobbik rendkívüli frakcióülésén meghoztam egy nagyon nehéz döntést: kilenc küzdelmes évet követően kiléptem a Jobbik frakciójából és a tagságomat is megszüntetem.

A politikus hozzátette, hogy fájó szívvel hagyja el ezt a közösséget, de úgy érzi, nem tehet mást. Hogy mi vezette az idő előtti lépésre? Erre is megadta a választ: a Jobbik vezetésének az utóbbi időben történt számos politikai, személyzeti döntésével nem értett egyet.

Fülöp elárulta, hogy politikai véleményét felvállalta, kritikáit megfogalmazta a pártvezetés felé, azonban egyértelművé vált számára, hogy a jelenlegi vezetés által képviselt irányvonallal nem tud azonosulni.

Nem csupán a párt baloldal felé való látványos nyitása játszott közre döntésében, hanem az is, hogy „a jelenlegi Jobbik legmeghatározóbb, legelfogadottabb vezetőjét”, Volner Jánost elveszítették. Fülöp meglátása szerint nélküle a Jobbik nem képviselhet sikeres, kormányváltó politikát.

Forrás: Origo