2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Lang Györgyi irányítja Heller Ágnesék tüntetését

Gőzerővel készül a Heller Ágnes által meghirdetett gigademonstráció szervezőbizottsága a szombati eseményre.

Az A nacionalizmus ellen az egységes Európáért című ötmilliós tüntetés október 13-án, szombaton 14 órakor veszi kezdetét, ami sajnálatos módon Magyarországon munkanap. (Október 23-a miatt, szóval még erről is az „ellenforradalmárok” tehetnek végső soron, és persze Orbán Viktor.)

A globális eseménysorozat budapesti szervezését Heller Ágnestől átvette lánya és néhány balliberális értelmiségi. Később csatlakozott hozzájuk néhány úgynevezett civil szervezet, és most már kezd lassan kialakulni a szombati program is. Nem volt egyszerű dolguk, miután nyilvános, szabadon szerkeszthető szavazást készítettek arról, az érdeklődők kiket szeretnének szónokként a színpadon látni, és a legtöbb voksot az alábbi jelöltek kapták:

Rákosi Mátyás, a kőbányai orálfantom, Iványi Gábor, Kun Béla és TGM (Tamás Gáspár Miklós).

(Az ECHO TV Keménymag című műsorában külön kitértek a szervezők vesszőfutására.)

Annyi viszont ma már bizonyos, lesz egy „szekerük” a szovjet emlékmű mellett, onnan indul a tüntetés. Legszívesebben uniós zászlókat látnának, jó, azért magyar is jöhet, a vörös zászló pedig „nem gáz”, de persze azért az EU-zászló a legjobb – derül ki az esemény alatti nyilvános beszélgetésekből.

Bejelentették az esemény háziasszonyait is: a levezetők Lang Györgyi és Falus Mariann (vélhetőleg Falusi Mariann, csak elírták a nevét – szerk.) lesznek.

És akik felszólalnak:

  • „Deák Dániel egyetemi tanár
  • Gerlóczy Ferenc újságíró
  • Zsurzsán Anita filozófus
  • Hunyadi Claire énekes
  • Donáth Ferenc orvos, Nagy Imre társaság
  • és még sokan mások”

Lebilincselően izgalmasnak ígérkezik ez a szombat is.

Forrás: Demokrata

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató