2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Le Pen–Salvini találkozó: harcolunk az Európai Unióval a valódi Európa megmentésének érdekében

A 2018. október 8-i római találkozójuk után, Matteo Salvini, Olaszország miniszterelnök-helyettese és belügyminisztere kijelentette, hogy ugyanolyan Európában gondolkodik, mint az egykori francia miniszterelnök-jelölt, Marine Le Pen.
„Ugyanúgy gondolkodunk Európáról, mezőgazdaságról, munkáról és a bevándorlás elleni küzdelemről”
– mondta Salvini a Romában tartott sajtótájékoztatón Marine Le Pen jelenlétében. Mondandóját elítélő hangnemben folytatta: „Európa ellenségei, (Jean Claude) Juncker és (Pierre) Moscovici ellen határozottan foglalunk állást, míg ők brüsszeli bunkerükbe zárkóznak. Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Moscovici, az európai gazdasági ügyekért felelős biztos azt próbálják elérni, hogy meggyőzzék az olasz kormányt arról, ne mondjon ellent az EU-s céloknak, hanem tartsa tiszteletben a brüsszeli költségvetési szabályokat.
„Nem hátrálunk meg, nem fogunk meghátrálni”
– jelentette ki Salvini Olaszország költségvetési terveztét illetően. „A Soros-féle spekulánsok Olaszország összeomlásában reménykednek, hogy olyan egészségesen működő cégeket vásároljanak fel potom pénzekért, amelyek még az országban maradtak” – tette hozzá a belügyminiszter. Salvini és Le Pen mindketten úgy vélik, hogy a 2019 májusában esedékes európai parlamenti választások látványos változásokat fognak előmozdítani Európában. Olaszország és Franciaország egyaránt küzd a magas munkanélküliség és a bevándorlás okozta nehézségekkel és ezeket a problémákat munkahelyek teremtésével, kevesebb megszorítással és a határok lezárásával kívánják orvosolni. „Matteoval nem Európa ellen harcolunk, hanem az Európai Unió ellen, amely mára egy totalitárius rendszerré alakult. A valódi Európa megmentéséért szállunk szembe az Európai Unióval. Az EU lábbal tiporja a szolidaritás értékeit: valóban egy történelmi pillanathoz érjeztünk” – folytatta Salvini gondolatmenetét Le Pen.
„Májusban sikerrel fogunk járni és egy olyan Unió részesei leszünk, amely új értékeket tud felmutatni a globalizációval szemben”
– tette hozzá a francia politikus. Salvini elmondta, Le Pennel azonosan gondolkodnak értékekről, elvekről, következetességről, büszkeségről. „Májusban, a nap végén, a józan ész forradalmára számítok” – jelentette ki az olasz politikus.Geib Hajnalka - www.vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató