2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Muszlim London dicsőségéről számol be a szaúdi lap

Dicsőség legyen Allahnak, győzedelmes hírekről számol be a Szaúdi Gazéta újság, miszerint Nagy-Britanniában egyre nagyobb teret hódít az iszlám és egyre inkább muzulmán arculatot kap az ország.
Már 423 új mecset és 100 sharía bíróság működik a multikultivá tett Britanniában.
"London már sokkal inkább muzulmán, mint sok más valóban muszlim ország együttvéve." - ezt Maulana Syed Raza Rizvi, egy iszlám prédikátor mondta el a helyi médiának. "Terroristák sem tudják megállítani London multikulturálissá válását." - ezt London pakisztáni főpolgármestere nyilatkozta nem sokkal a halálos westminsteri támadás után még tavaly. 423 új mecsetünk van Londonban és legtöbbjük imaidőben teltházzal működnek, míg más keresztény templomok alig találnak látogatót. A Daily Mail közölt fényképeket egy néhány méterre egymás mellett működő mecsetről és keresztény templomról London szívében. A San Giorgio templomban, amit 1230 hívő befogadására terveztek, összesen 12-en voltak misén. A Santa maria Templomban pedig 20-an. A közeli Brune Street mecsetnek már ezzel ellentétes problémával kell megküzdenie: a túlzsúfoltsággal. A kis helyiség csak 100 ember befogadására alkalmas.
2020-ra várhatóan a mecsetekben imádkozó muszlimok száma el fogja érni a legalább 683,000-et, míg ugyanezen keresztények száma addigra vissza fog esni 679,000-re.
- írja a szaudi lap (saudigazette) 2001 óta 500 londoni keersztény templomot alakítotak át privát otthonokká. Ugyanebben a periódusban brit mecsetek szaporodtak és egyre jobban terjedtek. 2012 és 2014 között azon britek aránya, akik magukat anglikánnak tartják 21%-ról 17%-ra esett vissza, ami 17, millió emberrel való csökkenést jelent. - azon közvéleménykutatás szerint, amit a NatCen Social Research Institute végzett el. Ugyanezen kutatás szerint a muszlimok száma majdnem 1 millióval növekedett. A templomba járók száma olyan mértékben csökken, hogy egy generáción belül számuk háromszor alacsonyabb lesz, mint azon muszlimoké, akik rendszeresen mecsetekbe is járnak péntekenként imádkozni.London ugyanakkor tele van sharía bíróságokkal is. Hivatalosan 100 ilyen működik. Ennek a párhuzamos bírósági ítélkezési rendszernek a megjelenése a Brit Ítélkezési Törvénynek a bevezetésével (British Arbitration Act) vált lehetővé.
A brit egyetemeken ugyanúgy egyre jobban előtérbe kerül az iszlám
- adja hírül a szaúdi lap, amit éppen ezért mindenképp fontosnak tartottam, hogy lefordítsam nektek. (SBG Buddha - VilagHelyzete)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató