Vadhajtások

Brit katonaként Tommy Robinsonnal fotózkodtál? Nyomozás, fegyelmi eljárás jár érte

Portálunkon olvasói figyelemmel kísérhették az elmúlt hónapokban Tommy Robinson politikai üldöztetését a dicső Albionban. Az elmúlt időszak több pontján vélhettük – tévesen –, hogy a brit kormányzat nem tud már szintet lépni saját állampolgára gyalázásában és az állam jogrendjének két lábbal tiprásában és mindig rájöttünk, ó dehogynem. Ez történt ma is.

Tegnap délután Tommy brit katonákkal találkozott, ami oly annyira fontos volt számára, hogy erről milliós követőinek is beszámolt és egy, a katonákkal készült csoportképet állított be Facebook-os profilképének. A reakció nem maradt el. Ma késő este Tommy élőben jelentkezett be cukorhegyi oldalán, ahol felháborodottan és dühösen hozta a világ tudomására, hogy a fiatal katonák ellen, akik vele fotózkodtak, a katonai vezetés fegyelmi eljárást és nyomozást helyezett kilátásba, továbbá telefonjaikat is elvettek tőlük – értsd jól, családtagjaikkal sem tudnak érintkezni. És mindezt miért? Mert Tommy Robinsonnal mertek közös fotókat készíteni.

Ízlelgessük ezt egy kicsit: fiatal férfiak, akik esküt tettek amellett, hogy akár életükön árán is védelmezik hazájukat, most komoly retorzióra számíthatnak azért, mert egy fotón szerepelnek Tommy Robinsonnal. Úgy fest, ez ma Angliában bűncselekmény. 

Tommy azonnal aláírásgyűjtést kezdeményezett az eljárás megindításának megakadályozásának, illetve feltartóztatása érdekében, amit személyesen kíván átnyújtani a megfelelő szervezeteknek, amennyiben a fiatal katonák maguk mögött érzik a brit emberek támogatását. 

Frissítés:

Nagy Britannia Muszlim Tanácsának tagja (igen, van nekik ilyen!), Miqdaad Versi (aki a múltban kijelentette, hogy a “fehér briteknek integrálódniuk kellene a muszlim és más bevándorló közösségekbe”) az üggyel kapcsolatban megerősítette, hogy a hadsereg egyik szóvivője szerint a fiatal férfiaknak valóban fegyelmi eljárással kellhet  szembe nézniük. Ezt a bizonyos szóvivőt idézi Versi Twitter üzenetében, amelyben többek között kijelenti, hogy “A szélsőjobboldali ideológia teljes ellentétben áll a fegyveres szolgálatot teljesítő szervek értékeivel és erkölcsiségével.”

És a bomba: a hadsereg szóvivője nem más, mint egy Asim Hafiz nevű imám, akinek hivatalos pozíciója a seregben: a fegyveres erők iszlám vallási tanácsadója.

Nincsenek szavak.

 

Geib Hajnalka – Vadhajtások.hu

RSS
Twitter
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial