2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Arab újságírónő zsidó színésszel kötött házassága borzolja a kedélyeket a zsidó államban

Vihart kavart Izraelben Lucy Aharis népszerű arab újságírónő és tévés műsorvezetőnő Cahi Halevi zsidó színésszel kötött házassága - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet csütörtökön.
"Nem hibáztatom Lucy Aharist, amiért elcsábította egy zsidó férfi lelkét, hogy kárt okozzon államunknak, és megakadályozza zsidó utódok születését, a zsidó származás folytatását"
- írta Oran Hazan, a Likud párt parlamenti képviselője Twitter- és Facebook-bejegyzésében. "Éppen ellenkezőleg, örömmel fogadom, ha áttér a zsidó vallásra. Cahi IszlámLevit viszont hibáztatom, mert túl messzire ment a Faudával" - folytatta az ellentmondásos nézeteivel gyakran bírálatot kiváltó politikus a Faudára, a palesztin-izraeli konfliktust bemutató, népszerű tévésorozatra utalva.
"Testvérem, lábalj ki belőle! Lucy, ne vedd személyes bántásnak, de tudd, hogy Cahi a testvérem, és Izrael népe az én népem. Ne legyen több asszimiláció!"
- zárta sorait Hazan. Hasonlóképpen vélekedett a katonai rádióban csütörtök reggel Arie Deri, a vallásos keletieket tömörítő Sasz pártot vezető belügyminiszter, aki a vegyes házasságokból származó gyermekek nehézségeire hívta fel a figyelmet, és szintén Lucy Aharis zsidó vallásra történő áttérését szorgalmazta. Sztav Safír munkapárti képviselőnő pedig a közösségi médiában Oran Hazan bejegyzésére utalva azt írta: "Finoman mondom: a bátor és jószívű Lucy Aharis jobban érti, hogy mit jelent a zsidóság, mint az a személy, aki azt a szörnyű és rasszista hozzászólást írta a Twitteren, amelyet kénytelen vagyok itt megosztani abban a reményben, hogy mindenki meglátja, milyen mocskot hozott otthonainkba (Benjámin) Netanjahu" miniszterelnök - írta .Forrás: MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató