2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Weidel: a politikai korrektség miatt nem beszélhetünk a fontos dolgokról

Az AfD társelnöke szerint a politikailag korrekt beszédmód vezetett ahhoz, hogy ma már nem lehet fontos dolgokról beszélni Németországban. Alice Weidel egyúttal kifejtette azon álláspontját is, hogy Merkelnek ideje lenne végre belátnia: lejárt az ideje.
A Bundestag legnagyobb ellenzéki pártjának számító Alternatíva Németországnak (AfD) társelnök-frakcióvezetője a Rheinische Postnak adott interjújában beszélt a jelenlegi belpolitikai viszonyokról. Weidel elmondása szerint érdekes dinamika látható mostanság a CDU-ban, hiszen Ralph Brinkhaus ellen tudott állni Merkel kancellár akaratának, ami a bajorországi és a hesseni választások után még érdekesebbé teheti a decemberben esedékes CDU-pártkongresszust.
Angela Merkelnek végre be kell látnia, hogy lejárt az ideje”
– jelentette ki a politikus, aki szerint nemzetközi viszonylatban Németország Merkel kormányzása alatt sok jóléti államhoz képest lemaradt.
Ha távozna, az jót tenne az országnak”
– tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy melyek lennének az AfD legalapvetőbb követelései az uniópártoktól (CDU/CSU) egy esetleges koalícióhoz, Alice Weidel azt válaszolta, hogy mindenekelőtt a határellenőrzés bevezetésére a német határokon, az eurózónán belüli „mentőgépezet” leállítására, valamint az adóterhek csökkentésére lenne szükség. A német közbeszéd állapota kapcsán az AfD társelnöke leszögezte, hogy a píszí nyelvi szépítgetése vezetett oda, hogy fontos dolgokról már nem beszélnek Németországban.
A nyelvi lehetőségeket tágabbra kell nyitni a nyilvános vitákhoz ahelyett, hogy a politika bizonyos fajtáit alternatíva nélkülinek minősítenénk”
– jelentette ki. Weidel az interjúban leszögezte azt is, nagy aggodalommal figyeli, hogy a német társadalom egyre jobban szétszakad:
Ha ez így megy tovább, már csak »hippik« és »nácik« lesznek. Ezzel a hisztérikus eszkalációs kultúrával azonban nem jutunk előre.”
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató