Vadhajtások

A Cambridge Egyetem hallgatói elutasítják a megemlékezés napját

Na, ennyire tisztelik a saját felmenőiket…

A város polgármestere szégyennek tartja, hogy így viselkedtek a tanulók vasárnap, akik ennyibe nézték az első világháború lezárásáról szóló megemlékezést – ami egy centenárium – ők pedig hátat fordítottak az elődeik emlékének.

Az is elhangzott a diákszövetség részéről, hogy  az egyetemen “egy jól megalapozott és egy szembetűnő esemény lesz a Megemlékezés napja”. Az egyetemen két konzervatív egyesületi tag nem tette meg ezt a gesztust az aktivistáknak, és elutasította ezt a megmozdulást.

Sarah Swain azt mondta, hogy “a szervezeteknek nem úgy kellene megemlékezni a megemlékezés napjáról, hogy nem a dicsőítés megközelítésével, hanem úgy, hogy egyben kampány is legyen a militarizációval szemben.”

Palmer azt mondta, hogy nehezen érti meg a diákokat, amíg így viszonyulnak az előző nemzedékek áldozatához. “Könnyű ítélkezni a kényelmes demokráciában és a biztonság luxusában, sokkal tartozunk az ország fegyveres erőinek!” A Cambridge Egyetem Diákszövetsége megpróbálja “eltörölni” a történelmet.

Ismerős, kedves komcsik és libsik a “Múltat végképp eltörölni” jelmondat?

Timur Coskun elnök több promóciót akart a Megemlékezés napjának, és azt, hogy a diákok nem akarták viselni visel a pipacsokat. Az egyetemi hallgatók és a volt egyetemi hallgatók koszorúzni fognak a Megemlékezés napja alkalmából vasárnap. Clackmannanshire városában és Skócia egyik településén Sanquharban az első világháborús mementókat kék Spray-festékekkel rongálták meg.