Vadhajtások

Túszejtés Kölnben | Frissítjük

Túszejtés történt hétfőn a németországi Kölnben, a nagyváros főpályaudvaránál.

A szövetségi rendőrség Észak-Rajna-Vesztfália tartományi szervezete közölte, hogy a túszejtés a főpályaudvar melletti tér, a Breslauer Platz térségében történt, a helyszínre bevetési egységeket küldtek, és igyekeznek feltárni a helyzetet.

Azzal kapcsolatban, hogy sajtójelentések szerint lövéseket lehetett hallani, hangsúlyozták, hogy nincsen ilyen információjuk, és kérik, hogy senki ne terjesszen híreszteléseket és találgatásokat, hanem várja be a hivatalos tájékoztatást.

Az Express című kölni lap szerint a túszejtés egy gyógyszertárban történt a főpályaudvar épületében.

A pályaudvarok biztonságáért felelős szövetségi rendőrséghez 13 óra körül jutott el, hogy egy fegyveres tartózkodik a gyógyszertárban. Az üzletből füst áramlott ki, ezért a tűzoltókat is riasztották – áll a beszámolóban.

A kölni belvárosban fekvő főpályaudvart kiürítették, a környéket lezárták.

Frissítés:

Sikerült elfognia a német rendőrségnek azt a felfegyverzett férfit, aki a kölni főpályaudvarnál lévő gyógyszertárban barikádozta el magát, és egy nőt is túszul ejtett.

Hétfőn nem sokkal dél után nagy erőkkel vonult ki a német rendőrség a kölni főpályaudvarhoz. A helyszínre kommandósok érkeztek, a környék fölött helikopter körözött. A túszejtés miatt teljesen lezárták a pályaudvart, ami miatt komoly késések alakultak ki a vasúton.

Szemtanúk lövésekről és füstről is beszámoltak a környéken. Az N-TV azt jelentette, hogy a férfi egy 14 éves lányt is visszatartott a gyógyszertárban. A túszejtő valamilyen gyúlékony anyagot locsolt szét és meggyújtotta azt, de a 14 éves túszt ezután elengedte.

A rendőrség túsztárgyalójának sikerült felvennie a kapcsolatot a 60 év körüli férfival. A kommandósok végül beavatkoztak és elfogták. Szemtanúk szerint az akció előtt két robbanásszerű hangot lehetett hallani (ezt feltehetően a kommandósok által használt hanggránátok okozhatták).

A legújabb hírek szerint a túszejtőt a helyszínen újra kellett éleszteni. A női túsz könnyebben sérült meg, őt is kórházba szállították.

A rendőrség tájékoztatása szerint nem terrorcselekmény történt, hanem egy párkapcsolati vita áll a történtek hátterében. Egy pár a közeli McDonald’s-ban veszett össze, és a vita elfajult. A férfi a rendőrségi szóvivő szerint égő anyagot dobott be a gyorsétterembe, ami miatt tűz ütött ki, majd a gyógyszertárban sáncolta el magát egy tússzal együtt.

 

Cikkünket frissítjük. 

Forrás: MTI, Demokrata.hu, Index