2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Így érvel egy migránspárti civil szervezet: "a feszület rasszista jelkép"

Egy Görögországban tevékenykedő, kifejezetten a migránsok integrálásában és utaztatásában érdekelt civil szervezet szerint a keresztények legfőbb szimbóluma a kirekesztést jelképezi, ezért annak semmi keresnivalója sincs a sziget közterületén.
Coexistance and Communication at Sea névre hallgató NGO ezért több ízben is kezdeményezte Görögország harmadik legnagyobb szigetén, hogy a mytilene-i sziklás strandon álló hatalmas betonkeresztet távolítsák el Leszbosz illetékes szervei.
Mint ismert, Leszbosz az egyik gócpontja a Földközi-tenger keleti részén történő illegális migrációnak.
A hatóságoknak küldött levelükben többek között azzal érvelnek, hogy szerintük
"semmi keresnivalója egy keresztnek a strandolók körében, továbbá a feszület nem szimbolizál mást, mint a színtiszta kirekesztést."
Bár hivatalos választ nem kapott a migránspárti civil szervezet, néhány nappal később a helyi sajtó arról számolt be, hogy "ismeretlen tettesek" az éj leple alatt lerombolták az amúgy ikonikusnak számító keresztet. Megjegyezték, a civil szervezet korábbi panaszát leszámítva eddig nem tudtak arról, hogy másokat is zavart volna a jelkép, ugyanakkor hozzátették: helyiek már gyűjtést is szerveztek a feszület rekonstrukciójához.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató