2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Salvini üzenete az EU vezetőinek: "Viszlát Merkel, Schulz és Juncker!"

Az olasz belügyminiszter a vasárnapi bajor tartományi választások eredményeire reagált, mivel a bevándorlásellenes erők nyertek Bajorországban.
60 év után az eddigi legnagyobb visszaesést produkálták a bajor konzervatívok. A német tartományt 1962 óta egyedül kormányzó CSU idén elvesztette abszolút többségét a müncheni tartományi gyűlésben így pedig koalícióra kényszerül. Ettől függetlenül azonban az új bajor kormány is masszívan bevándorlásellenes lesz. Matteo Salvini egy tweetben reagált a vasárnapi választásokra. Salvini szerint Merkel asszonyéknak most megmutatták, hogy a régi rendszer már elavult. Az olasz belügyminiszter mindeközben az AfD eredményeit méltatta.
Bajorországban a változás nyert. Az EU, a régi rendszer most vesztett. Ez történelmi vereség a kereszténydemokraták és a szocialisták számára, miközben viszont a regionális parlamentbe idén több bevándorlásellenes képviselő is bekerülhet"
– mondta Salvini. Matteo Salvini hozzátette: Brüsszel nem szeret tárgyalni, csupán a kormányokat akarja megbüntetni. Az emberek pedig megint a brüsszelita elképzelésekkel ellentétesen szavaztak.
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató