Vadhajtások

Bréking: terrortámadás ért egy krími iskolát

Robbanás történt szerdán a Krím félszigeten lévő Kercs városának műszaki szakiskolájában, az első információk alapján tízen életüket vesztették, mintegy ötvenen megsebesültek.

Az orosz Nemzeti Terrorelhárító Bizottság közlése szerint ismeretlen eredetű robbanószerkezet lépett működésbe a tanintézményben. Az orosz nemzeti gárda parancsnokának első helyettese, Szergej Melikov a TASZSZ hírügynökséggel közölte, hogy házi készítésű pokolgép robbant fel – írja az MTI.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője úgy fogalmazott, hogy a robbanás egyik okaként a terrorcselekmény lehetőségét is vizsgálják. Az orosz állami hírcsatorna szerint a hatóságok már terrorcselekményként kezelik a helyzetet.

Az első hírek még arról szóltak, hogy gázrobbanás történt az oktatási intézmény étkezdéjében.

kercs.fm helyi hírportál szerint a helyszínre több mentőautó is kiérkezett, de annyi a sebesült, hogy nem tudják mindet elvinni, ezért a tömegközlekedés buszait is bevonták.

A helyszínre kivonultak a rendőrség, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a katasztrófavédelem, valamint a gázszolgáltató vészhelyzet-elhárítással foglalkozó szakemberei is. A környékre kétszáz katonát is kivezényeltek.

A Krím félszigetet Oroszország 2014-ben csatolta el Ukrajnától, de ezt a lépését az ENSZ tagállamainak túlnyomó többsége nem ismerte el.

Az orosz állami hírcsatorna egy olyan videót tett ki, amelyen épp a sérülteket próbálják elszállítani, ám nagy a fejetlenség.

Forrás: 888.hu