2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Feketepénzek a Jobbik-médiában

Feketepénzekkel tömte ki saját médiumát a Jobbik – mondta a párthoz közelálló N1TV volt főszerkesztője az Echo Tv-nek nyilatkozva. Kisberk Szabolcs az exkluzív interjúban milliós készpénzforgalomról és zsebbe kapott fizetésemelésről is beszámolt.

eketepénzekkel tömte ki saját médiumát a Jobbik – mondta a párthoz közelálló N1TV volt főszerkesztője az Echo Tv-nek nyilatkozva. Kisberk Szabolcs az exkluzív interjúban milliós készpénzforgalomról és zsebbe kapott fizetésemelésről is beszámolt.

Ismeretlen eredetű készpénzeket folyattak át az N1TV-n – erről a Jobbikhoz köthető online televízió volt főszerkesztője beszélt az Echo Tv Informátor című műsorában. Kisberk Szabolcs két munkatársával közösen augusztus elsején hagyta ott a Jobbik tévéjét, döntésüket akkor azzal indokolták, hogy nem hajlandóak tovább asszisztálni a párt ámokfutásához. Például ahhoz, amiről nemrég a párt szekszárdi önkormányzati képviselője beszélt. Szabó Balázs azt mondta, nejlonzacskókban érkezett az a pénz, amit a regionális vezetők irányításával támogatásként kellett befizetniük a pártkasszába.

– Nálunk a TV-nél nem a zacskós rendszer volt, amiről Szabó Balázs beszélt, az nagyjából köztudott volt a Jobbikban, hogy többen zacskóban viszik el a pénzt, vagy borítékban vagy mappákban. Az N1TV esetében ez úgy működött, hogy igazából mi rá voltunk kényszerítve arra, hogy jelentős készpénzforgalom legyen, aminek az eredetét nem magyarázták meg, de azért nagyjából mindenki sejtette, hogy honnan van az a készpénz – fogalmazott az egykori főszerkesztő.

Az Informátorban kiderült, hogy az elmúlt egy évben több millió forint feketepénz érkezett az N1TV-hez a Jobbik pártalapítványán keresztül, a csatorna ugyanis a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány tulajdona.

– Nekem a közvetlen főnököm az alapítvány vezetője volt, de mindenki tudta, hogy az a pénz, amit ő ad, vagy ő oszt ki az nem tőle van, hanem a Jobbik vezetésétől, egészen pontosan Szabó Gábortól. Hiába tagadják, ez köztudott a Jobbikon belül, hogy mindenféle pénzüggyel kapcsolatban csak Szabó Gábor engedélyével, jóváhagyásával lehetett dönteni, bármit kifizetni. Azt nem tudom, hogy a mai napig, de ameddig én ott voltam augusztus 1-ig ez így működött, tehát ezt lehet tagadni, meg lehet azt mondani, hogy sárdobálás folyik, de ez tény – jelentette ki Kisberk. Szerinte a Jobbik vezetésének az volt az érdeke, hogy minél több feketepénzt tudjanak átfolyatni a médiumon, még a fizetésemeléseket is ezekből a vélhetően Simicska Lajostól származó pénzekből finanszírozták.

Forrás: Magyaridok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató