Vadhajtások

Nyílt levél Szíjjártó Péternek: Büntessék meg Ukrajnát a legkeményebb módon

Olvasónk küldte az alábbi nyílt levelét.

 

Tisztelt Szíjjártó Péter!

Levelemet egy 2018-as történettel kezdeném. Idén május végén és június elején megrendezték Londonban a CONIFA labdarúgó világbajnokságot másnéven az állam nélküli nemzetek világbajnokságát.

A magyarokat a székely és a – felvidék helyett beugró – kárpátalja válogatottja képviselte. Mi angliai magyarok már hónapokkal előtte lázasan készültünk, szervezkedtünk, hogy a lehető legtöbben szurkoljunk a két csapatnak.

Szép számmal jöttünk össze egy egy meccsre, vonulással egybekötött szurkolással hangoltunk és nagy örömünkre a két csapat bejutott a legjobb négy közzé. A sors fintora hogy az elődöntőben a székely válogatottat a kárpátalja csapata verte ki. Ami azt jelentette, hogy a döntőt megelőzően ugyanabban a stadionba játszott a harmadik helyért a székely válogatott az első helyért pedig a kárpátaljai válogatott.

Mi szurkolók mindkét meccsen végig szurkoltunk majd óriási örömünkre a döntőben a kárpátaljai válogatott nyert. A játékosokkal együtt ünnepeltünk, énekeltünk. A játékosok olyan fantasztikus dolgot adtak nekünk angliai magyaroknak amit nagyon kevesek tudnak nekünk nyújtani távol a hazánktól.

Azért írok most Önnek, mert ezek közül a játékosok közül sokakat aljas magyar és emberellenes támadás érte az ukrán magyarellenes rezsim részéről. Az ukrán kormánynak nem ez az első lépése azokkal szemben akik az 1920-ban elvesztett területeken születtek.

Ezért kérem Önt, Szíjjártó Úr tegye meg a megfelelő lépéseket ezekért a magyarokért, emberekért, játékosokért. Büntessèk meg Ukrajna kormányát a legkeményebb módon ahogy csak lehet és vigyék hírét a világban, hogy Ukrajna emberéleteket tesz tönkre csak azért mert magyarként szeretnének élni szülőföldjükön amely évezredek óta magyar föld.

Köszönettel: Szűcs Tamás