2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Újratervezés vagy vége a Jobbiknak?

Felülvizsgálná a párt és a frakció pénzügyeit Sipos László.

A Jobbik „maradék” elnökségének lemondását, továbbá a párt, az alapítvány és a frakció működésének jogi, pénzügyi és szakmai felülvizsgálatát, valamint a jelenlegi elnökség elszámoltatására létrehozott vizsgálóbizottság felállítását kéri a párt külügyi kabinetének alelnöke, Sipos László.

Újabb jobbikos tag szólalt fel a párt vezetésének „dilettantizmusa” miatt. Ezúttal Sipos László, a Jobbik külügyi kabinetének alelnöke fordult felhívással a tagsághoz, hogy „kilépés, passzivitás vagy utólagos asztalborítás helyett most lépjenek a tettek mezejére”. A Jobbik európai parlamenti képviselőjelöltje ezért felkéri a párt „maradék” elnökségének tagjait, hogy haladéktalanul nyújtsák be lemondásukat.

Továbbá – talán utolsó lehetőségként – kéri a Jobbik jelenlegi, kizárt, kilépésre kényszerült és korábbi tagjait, szervezeti egységeit, hogy állítsanak fel egy, a rendkívüli helyzet kezelésére szolgáló ideiglenes intéző- és vizsgálóbizottságot.

E testület elsődleges feladatai az azonnali tagrevízió, illetve a párt, az alapítvány és a frakció működésének jogi, pénzügyi és szakmai felülvizsgálata, valamint a jelenlegi elnökség, tisztségviselők elszámoltatása – sorolta levelében Sipos László, aki kezdeményezte egy tag- és tisztújító rendkívüli kongresszus összehívását a lehető leghamarabb.

A politikus szerint a Jobbik súlyos világnézeti, erkölcsi és szervezeti válságba került, amit az elmúlt évek hibás politikai, stratégiai és személyi döntései tovább mélyítettek. Hangsúlyozta: a választási vereséget kétes tisztaságú tisztújítás követte, ami után az új elnökség és a frakció „képtelen volt rendezni az egyre romló helyzetet, s mára cáfolhatatlan ténnyé vált a pártszakadás”.

– A szervezeti bomlást csak tetézi a látványos politikai cselekvőképtelenség és a vállalhatatlan balliberális fordulat, amelyek következtében egyre inkább kézzelfogható közelségbe kerül a magyar politikában már megtapasztalt „párttagságot vesztett megélhetési elnökség, frakció” rémképe – fogalmazott a jobbikos, hozzátéve, hogy ebben a környezetben törvényszerű a szakmai munka folyamatos leépülése, az erőforrások pazarlása és a lehetőségek elszalasztása, amely ellen ő már hosszú ideje küzd.

– Következetes célok és stratégia híján, illetve a személyzeti káosz és a dilettantizmus következtében a szakpolitika még megmaradt szervezeti rendszerei is legitimitás nélküli „külsősök” és a törtető alsóközépszer játszóterévé válnak. A kilátástalan bozótharcok pedig most már nemcsak az érdemi munkát lehetetlenítik el, hanem a kármentésre irányuló erőfeszítéseket is – hangsúlyozta.

Az utóbbi napok-hetek „vállalhatatlan történései” számára mind világosabban megmutatják, hogy a „szándékos valótlanságoktól sem mentes központi kommunikáció ellenére” a párt vezetése, illetve a frakció képtelen érdemben kezelni a napról napra kritikusabbá váló helyzetet.

– A jogos, építő kritikát megfogalmazók – köztük a párt legnépszerűbb politikusai – kizárási-kilépési hulláma szintén a vezetői képességek súlyos hiányosságait jelzik – vélekedett Sipos, utalva Volner János kizárására, valamint Apáti István és Fülöp Erik kilépésére.

Az Újratervezés vagy game over című felhívásában Sipos arra kéri a Jobbik képviselőit, országos és helyi tisztségviselőit és a tagjait, hogy álljanak elő javaslatokkal, véleményezzék gondolatait. – Alternatív e-mail-címem is megadom, arra az esetre, ha „valami történne” az én e-mail-fiókommal is – írta a politikus, feltehetően arra célozva, hogy Volner jobbikos levelezőrendszere azonnal elérhetetlenné vált a frakcióból való kizárása után.

A MagyarIdők  megkereste a Jobbik sajtóosztályát, hogy mit szólnak Sipos László leveléhez, támogatják-e az alelnök felhívását, vagy Volner Jánoshoz hasonlóan rá is etikai eljárás vár, ám nem kaptak választ.

Forrás: Magyaridok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató