2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

„Vona Gábor állított le a Hadházy korrupciógyanús ügyéről”

Feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a Jobbikon belüli gyanús pénzmozgások miatt Szabó Balázs, a párt volt szekszárdi tagja, aki adott esetben a saját büntetőjogi felelősségét is vállalja az ügyben. A politikus az ECHO TV Napi aktuális című műsorának csütörtöki adásában úgy vélte, a „fő bűnös” Szabó Gábor pártigazgató lehet. Szabó Balázs arról is beszélt, Szabó Gábor, mint a a Jobbik egyik legbefolyásosabb politikusa az ellenfélként kezelt LMP-s Schiffer Andrással  Hadházy Ákos korrupciógyanús ügyeiről egyeztetett, majd végül Vona Gábor pártelnökként állította le a jobbikos nyomozást a Hadházy-ügyben.
Szabó Balázs felidézte, a régiós vezetője egy nejlonzacskóban átadott neki 350 ezer forintot, hogy a postán fizesse be a párt kasszájába. Az önkormányzati képviselő szerint Szabó Gábor pártigazgató személyesen koordinálta a pénzek befizetését. Velkovics Vilmos kérdésére válaszolva megerősítette a volt jobbikos Novák Előd azon állítását, hogy a Jobbik Fő utcai irodájában történhetett a gyanús pénzek elosztása .
Hozzátette: mind a regionális igazgatók, mind a vezetők, akik részt vettek ebben a történetben, meg lettek vezetve. Szabó Balázs mindenkit, aki érintett az ügyben álljon ki, és mondja el az igazságot. A párt volt szekszárdi tagja szerint a Fő utcai folyosókon pletykák tárgya volt, honnan vannak ezek a pénzek, de a volt Jobbik-vezetés és a mostani sem válaszolt erre.
A kampányban megdöbbentő mennyiségű pénz állt rendelkezésre
– emelte ki Szabó Balázs. A politikus felidézte, az útja azért vált el a Jobbiktól, mert felderített egy korrupciós ügyet, amiben Hadházy Ákos édesapja, Hadházy Árpád volt érintett.
Erről az ügyről egyébként Szabó Gábor és Vona Gábor állított le. Érdekes volt ez a történet, mert a Karolina sörözőben, a Batthyány téren Schiffer Andrással és Szabó Gáborral én vittem fel ezeket a dokumentumokat és Schiffer András is azt mondta nekem, végig kell vinni ezt az ügyet, majd kilépett az LMP-ből
– emlékezett vissza Szabó Balázs a mintegy két éve történtekre, vagyis szavai alapján már akkor körvonalazódott, hogy a Jobbik-vezetés közeledett az LMP-hez.
Szabó Gábor közlése szerint Hadházy Ákos folyamatosan járt Vona Gáborhoz és egészen elképesztőnek nevezte, hogy az akkori Jobbik-elnök nem a párttársait, hanem inkább Hadházyt kérdezte meg bizonyos dolgokról. Kiemelte, a Jobbik mostani vezetése, a kampányt közvetlenül megelőző vezetés, illetve a kampány alatti vezetés elárulta a nemzeti radikálisan gondolkodó embereket. Szabó Balázs igazságtételnek nevezte azt, hogy felvette a harcot a mostani pártvezetés ellen. A teljes beszélgetés:
ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató