Vadhajtások

Már börtönben csücsül Macron szelfipajtása

Kábítószer birtoklása és a hatóságokkal való együttműködés megtagadása miatt börtönbe zárták azt a fiatalembert, aki szerepel a nagy vitát kiváltó fotón Emmanuel Macron francia elnök oldalán.

Reaulf Flemming az a 22 éves férfi, akivel a francia elnök szóba elegyedett a St. Martin szigetén való látogatása során, majd egymást átölelve fotózkodtak a házban úgy, hogy a képen szereplő másik fiatal obszcén kézjelet mutatott.

A St. Martinon kiadott Le Pelican című lap arról számolt be, hogy Flemming 20 gramm marihuánával bukott le, majd megpróbált megszökni a rendőrök elől.

A hatóság emberei elfogták a menekülő fiatalembert, később a kábítószerért és a szökési kísérletért nyolc hónapos börtönbüntetést kapott az egyébként már börtönviselt férfi.

Mint az a Macronnal való találkozásról készített videóból is kiderül, Flemming nemrég szabadult – öt évet töltött rács mögött –, az elnök pedig arra biztatta, éljen törvénytisztelő életet ezentúl.

A fénykép nagy felháborodást keltett Franciaországban a fiatalok tiszteletlensége és Macron francia elnökökhöz képest túlságosan lezser viselkedése miatt.

A fiatalember anyja a lapnak arról beszélt, bár életük nagy élménye volt a találkozó, a média által felkapott kép miatt keserűek az emlékek.

„A fiam csinált egy hibát 18 évesen, ezért börtönbe kellett vonulnia. Hagyják békén a fiamat!” – nyilatkozta a nő a Le Pelicannak, nem sokkal azelőtt, hogy a fiú újra rács mögé került.

Forrás: Magyaridok.hu