Vadhajtások

“Egy nő Afganisztánban semmi” – védelmezte a szakértő a két nemi erőszaktevő menekültet Németországban

Németországban megkezdődött egy 16 éves lány sérelmére elkövetett nemi erőszak vádlottainak tárgyalása. A lány megerőszakolásával két fiatal afgánt vádolnak Höhenkirchen-Siegertsbrunnban. A tárgyalás múlt hét csütörtökön kezdődött a müncheni bíróságon és aznap majdnem meg is szakadt, mert a két tiszteletlen vádlott több alkalommal elaludt az eljárás során – írja a Voice of Europe.

Egy ponton Stephan Kirchinger bírónak elege lett: “Ha aludni akar, akkor meg kell szakítanunk a tárgyalást” – mondta mérgesen az egyik vádlottnak, Walid P.-nek.

A két vádlott, Walid P. és Farid A., ezután képes volt ébren maradni, így a tárgyalás folytatódott és egy törvényszéki orvosszakértőt szólítottak a tanúk padjára.  A szakértő ismertette, hogy mind az áldozat, mind a feltételezett elkövetők ittasak voltak a bűncselekmény megtöréntekor, továbbá utalt a vádlottak kulturális hátterére is, mint egyfajta mentségre, amiért megerőszakolták a védtelen 16 éves tinédzsert. 

“Azt is figyelembe kell venni, hogy ők egész más kultúrából érkeztek” – magyarázta a szakértő. “Náluk a nő semmi, míg a férfiak minden fölött állnak.” 

Az orvos szerint “a hangsúly egészen máshová helyeződik, ha ebben (afgán) a kultúrában nő fel az ember, nem pedig egy nyugati kultúrában.” 

Érdekes megfigyelni, hogy a szakértők hajlandók akár súlyos igazságokat is kimondani az idegen kultúrákkal kapcsolatban; persze csak akkor, ha ez a bűncselekményeket elkövető migránsok védelmét szolgálja. 

A bíró világossá tette azonban, hogy a bűncselekmény súlyosságának megítélése során csak az alkoholfogyasztást hajlandó enyhítő körülményként számba venni. Az eljárás során több év börtönbüntetés lehetőségével néznek szembe a feltételezett elkövetők. 

A fiatal lány ellen elkövetett erőszak vezető hír volt Németország szerte, ugyanis a két férfit menekültként fogadták be a településre és a helyi menekültszállón éltek.

 

Geib Hajnalka – Vadhajtások.hu