2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Tarlós is meglátogatta a börtönbe zárt székely vármegyéseket

Tarlós István budapesti főpolgármester meglátogatta a csíkszeredai börtönben a terrorizmus vádjával elítélt Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt szerda délután. A politikus erkölcsi támogatásáról biztosította az elítélteket. Két héttel korábban Lomnici Zoltán korábbi legfelsőbb bírósági elnök és Bajkai István országgyűlési képviselő is felkereste őket. Tarlós rövid beszélgetést folytatott az elítéltekkel, majd sajtótájékoztatót tartott a börtön előtt.
"Nem szeretnénk a román igazságszolgáltatás tevékenységét minősíteni vagy bírálni, de ezek a fiatalemberek a mi szemünkben nem számítanak bűnözőknek. Petárdákkal és beszélgetésekkel még nem döntöttek meg államrendeket és nem öltek embereket, ők pedig amúgy sem akarták a román államrendet felforgatni. Nem is igazán értik, miért kell itt lenniük, főleg ilyen hosszú ideig. Mindkettejüket erkölcsi támogatásomról biztosítottam, hiszen ez a büntetés enyhén szólva is aránytalanul súlyos"
– hangsúlyozta Tarlós. Hozzátette, felfoghatatlan számára, hogyan lehetett a két fiatalember tetteit terrorizmusnak minősíteni.(Székelyhon nyomán)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató