2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Magyarellenes rigmusok miatt büntette az UEFA zárt kapus meccsel Romániát

Zárt kapuk mögött fogadja Litvániát november 17-én a ploiești Ilie Oană stadionban a román labdarúgó válogatott a Nemzetek Ligája 5. fordulójában - döntött csütörtökön az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága.

A testület a Szerbia elleni mérkőzésen történtek miatt további 73 ezer eurós bírságot is kiszabott a Román Labdarúgó-szövetségre (FRF).  Az UEFA tájékoztatása szerint az intézkedés oka, hogy a román-szerb mérkőzésen a hazai szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak, a mérkőzés végén behatoltak a pályára és több alkalommal is magyarellenes rigmusokat skandáltak.

„Izgatottan várom, hogy milyen büntetést kapunk az ifik ploiești meccsén történtek miatt, mert ott is hasonló skandálások voltak. Hogy képesek a magyarok ellen skandálni? Bölöni László és Selymes Tibor a testüket, lelküket feláldozták Romániáért s te beléjük kötsz, mert magyar nemzetiségűek?” – nyilatkozott a Digi Sport televíziónak Mihai Stoichiţă, a FRF szakmai bizottságának elnöke.

A FRF ugyanakkor jelezte döntése indoklására kéri az UEFA fegyelmi bizottságát és ennek ismeretében dönt majd arról, hogy fellebbez-e a zárt kapus büntetés ellen. Nem ez lesz az első alkalom, hogy Románia nézők nélkül kénytelen játszani a Nemzetek Ligájában, a trikolórok ugyancsak Ploiești-en fogadták hasonló körülmények között Montenegró válogatottját. - a Maszol.ro portálról

Kapcsolódó:

https://www.vadhajtasok.hu/2018/10/18/roman-szerb-meccs-az-egyik-koszovozott-a-masik-meg-a-magyarokat-mocskolta/
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató