Vadhajtások

A Mi Hazánkkal tárgyal Volner – profi párthoz szeretne csatlakozni

A Mi Hazánk Mozgalommal folytatok tárgyalásokat – jelentette ki Volner János, a Jobbik volt alelnöke a Hír TV Péntek 9 című pénteki műsorában, hozzátéve: profi párthoz szeretne csatlakozni, amellyel kormányt lehet váltani. A Jobbik legnagyobb ellenzéki pártként elfoglalt helyzetét úgy jellemezte: „Vakok közt félszemű a király.” Ezzel arra utalt, hogy szerinte az ellenzéki oldalnak valójában nem az Orbán-kormány leváltása a célja, csupán a túlélésre játszanak.

Volner János hangoztatta: a Jobbik jelenlegi vezetése által képviselt út a semmibe vezet, és erkölcsi megsemmisüléssel fog járni. Szavai szerint hazugság volt a Vona Gábor-féle pártvezetés részéről választási győzelmet ígérni. Snei­der Tamás társelnököt politikai strómannak nevezte, aki a volt elnök akaratát valósítja meg.

A Jobbik által vallott elvek és politikai gyakorlat közti szakadékot azzal világította meg, hogy rámutatott: bár korábbi pártja elutasította az együttműködést a balliberális alakulatokkal, köztük az MSZP-vel és a DK-val, mégis pont az utóbbi formáció országgyűlési képviselőjével, Hajdu Lászlóval folytatott egyeztetés közben buktatták le Gyöngyösi Mártont, a Jobbik társelnökét a Magyar Idők újságírói.

– A Jobbik mostani pártvezetésének fontosabb volt az elveknél a kasszakulcs megszerzése. Ennek tanúbizonysága, hogy a párt annak ellenére nem volt képes máig világosan megfogalmazni a célját, hogy évente nagyjából 2,7 milliárdos közpénzből gazdálkodik. Az is az elvek hiányára utal, hogy megszűnt az együttműködésük az Iránytű Intézettel, így már nincs agytrösztjük, holott egy ilyen intézmény nélkülözhetetlen egy életképességét megőrizni kívánó párt számára – sorolta Volner János.

A Jobbik október 23-i tojásdobáló akciójáról a volt alelnök úgy vélte: destruktív akció, „műbalhé volt”. Míg néhány éve vissza kellett fogni a radikális támogatóik ezreit a tüntetéseken, ma országos buszoztatással mindössze négyszáz főt tudtak mozgósítani, főként a párt saját alkalmazottait.

 

Forrás: Magyar Idők