Vadhajtások

Lezuhant a Leicester City tulajdonosának a helikoptere

A BBC beszámolója szerint lezuhant a Leicester City tulajdonosának, Vichai Srivaddhanaprabha helikoptere a csapat stadionja mellett szombat este nem sokkal a West Ham elleni bajnoki után.

Mint ismeretes, a Leicester City 1-1-es döntetlent játszott a West Ham United ellen az angol élvonalbeli bajnokság 10. fordulójában. Röviddel a találkozó után szörnyű szerencsétlenség rázta meg a Leicester Cityt.

BBC beszámolói szerint a mérkőzés után a Leicester-tulajdonos, Vichai Srivaddhanaprabha helikoptere felszállt a stadionból, majd a pilóta elvesztette az uralmát a gép irányítása felett. A hírek szerint a helikopter felemelkedett a stadionból 200 lábig (61 méteres magasságig), elkezdett forogni a levegőben, majd ezután lezuhant a King Power Stadion parkolójába, és azonnal lángra kapott. A BBC szerint a tulajdonos is a gépen tartózkodott.

A helyszínre kiérkezett tűzoltók sikerrel eloltották a tüzet.

Sky Sports-nak nyilatkozó szemtanúk szerint a gép 20:30 órakor szállt fel, majd pár perc múlva spirál alakzatban zuhanni kezdett. Feltételezések szerint a helikopter függőleges vezérsíkjával adódtak problémák.

A SKY SPORTS KÖZBEN CÁFOLTA AZOKAT A HÍREKET, MISZERINT A KLUB SPORTIGAZGATÓJA, JON RUDKIN IS A GÉPEN TARTÓZKODOTT VOLNA. MEGERŐSÍTETTÉK: A TULAJDONOS FIA, A KLUBNÁL ALELNÖKKÉNT DOLGOZÓ AIYAWATT SRIVADDHANAPRABHA SEM VOLT A HELIKOPTER FEDÉLZETÉN.

FRISSÍTÉS: A Leicester City a hivatalos oldalán 23:27 órakor közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy a klub minden segítséget megad a helyi rendőrségnek és a mentést végző szakembereknek a King Power Stadionnál történt baleset miatt.

Az esetről részletes tájékoztatást csak a későbbre ígértek.

Forrás: Csakfoci.hu