Boon.hu számolt be róla, hogy péntekre virradóra ismeretlenek leszerelték legalább száz méter hosszan az egerlövői kovácsoltvas kerítést. A lap azt írja, tavaly fejezték be a munkát, ahol új kerítést kapott az egerlövői református templom. Ami úgy ahogy van eltűnt, cask a beton lábazat és az oszlopok maradtak.

Gordos Attila, Egerlövő református lelkipásztora a lapnak azt mondta,

Szervezetten lophatták el, megnézték előre, hogy könnyen el lehet vinni, ugyanis csavaros kötéssel rögzítettük. Lehetett volna hegeszteni is, de nem feltételeztük, hogy a temetőről lecsavarozza valaki a kerítés tábláit. Éjjel 12 óra körül jött egy személy-, aztán egy teherautó. Kiszálltak, lecsavarozták az elemeket, a csavarokat kiszedték, majd kiállt a teherautó és feldobálták rá a kerítést, majd távoztak. Vannak információink, milyen járműveket használtak, s merre mentek.

A lelkipásztor elmondta, hogy hosszú évekig gyűjtötték a pénzt, még adakozást is hirdettek, hogy meglehessen az új kerítés.

Amit elloptak csak vas. Értéke 1,2 millió forint, de ebben ott van az adakozók lélekből, szívből jövő adománya. Azt mondanám annak, aki elvitte, vagy hozza vissza, vagy jelezze, hol találjuk meg. Aki megvásárolná, ne tegye, mert nem lesz rajta áldás

– mondta a lapnak.

Forrás: Index

OSZD MEG VADUL: