2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Ho-Ho-Ho Homo és a többiek

Új, megkérdőjelezhetetlen kinyilatkoztatások születtek. Már pulóvereken is!

Ho-Ho-Ho Homo feliratú pulóverek reklámját dobta elém minap a Facebook, azzal a szolid direktívával, hogy illene (így októberben) összekapni magamat és karácsonyi ajándékok után nézni. Egy LMBTQSTB-pulóvernél pedig ki vágyhatna többre?Nyilván mind ismerjük Mark Zuckerberg liberálisutópia-birodalmának törvényszerűségeit, így túlzás lenne meglepődni azon, hogy – akaratunkon kívül is – részesülünk a gondolatterelőinek szorgos munkájából, így például az LMBTQI közösség bontakozásának közeli szemtanúivá válunk.Azt is nagyon jól tudjuk, hogy így 2018-ban már illene félretenni a világról eddig alkotott képünket, hiszen az régi, patriarchális társadalmat szolgáló, elnyomásra épülő eszméken alapszik. Vannak helyette új, szivárványos elvek, amik garantáltan olyan paradicsomi életbe vezetnek, ahol nem hogy minden ember, de még az oroszlán és a nyúl is egyszerre, együtt, teljes összhangban valósíthatja meg önmagát. A Facebook csillámpónis falán, egy eljegyzés bejelentése, egy nyaralásos bejelentkezés és szomszédunk vacsorájának képe között ezúttal új formában talál ránk az LMBTQI-közösség tanítása, melynek lényege, hogy fogadj el mindent és mindenkit, kivéve azt, aki nem ért veled egyet, mert őt inkább győzd meg a magad igazáról. A Ho-Ho-Ho Homo képen felindulva beletúrtam a többi reklámozott ruha közé, a következő feliratokra találva:
  • „Egy világban, ahol bármi lehetsz, légy meleg”,
  • „Születéséből adódóan meleg, döntéséből adódóan büszke”,
  • „Baleset esetén az én vércsoportom: szivárvány”
Minderre persze egy szavunk nem lehet, ha az élni és élni hagyni elvet követjük, minden a legnagyobb rendben van, senki nem ártott senkinek, mehetünk vissza nagyölelésért a szivárvány alá.Azonban úgy tűnik, a pride-os közösség tagjainak az is kevés, hogy a felsőtestedre írod nemi identitásodat, szexuális irányultságodat, vagy éppen unikornisokon keresztül utalsz mindezekre. Még jobb, ha mások vallásos érzületén ironizálsz, ha megkérdőjelezed a közösségek egyénen túlmutató jelentőségét, vagy éppen politikai irányelveidet írod magadra.
  •  „A Bibliában az áll, Ádám és Éva. Szóval én kipróbáltam mindkettőt”
  • „Miért illeszkednél be, mikor arra születtél, hogy kiemelkedj?”
  • „Liberálisok a meleg űrkorszaki szocializmusáért”
Eredetiben: Liberals for gay space socialism. Irónia alert! A szöveg a Fully Automated Luxury Gay Space Communism nevű ironikus mémközösségből származik, mely egy olyan „ideális társadalmat” álmodik, melyben a mai nemi szerepek eltűnnek, nincsen különbség a hetero-és a homoszexuálisok között, „a luxus mindenki számára elérhető”. Mert a liberalizmus nyilvánvalóan egy androgün társadalomért dolgozott, a szocializmus pedig mindig is a közösség érdekei elé helyezte az egyén érdekeit. De minden irónián túl, egyre több jel utal arra: új, megkérdőjelezhetetlen kinyilatkoztatások születtek és nyertek teret. Vagy vállalod az új hitelveket, vagy szűnj meg, de minimum némulj el – az egyenjogúság nevében.A fenti pulóverek legalább esélyt adnak arra, hogy potom tizenkétezer forint plusz szállítási költségért konformizálódjunk.Forrás: Gacsályi Sára - mandiner.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató