Vadhajtások

Megint az afrikai focisták balhéztak Budapesten

Nem először fordult elő a BLSZ-ben, hogy az afrikai foci csapat tagjai arrogánsan léptek fel az ellenfelükkel szemben. Néhány évvel korábban a Fradi szurkolók csapatával meccseltek és ugyanezek a képsorok zajlottak le. Aztán a botrány után előveszik majd a “rasszista-kártyát”…

Az FFC – Inter mérkőzés után már megmutatták a méregfogaikat…

3. félidő – ezzel a címmel posztolt a Foci és Társai blog nevű Facebook oldal:

Nem akármilyen mérkőzésnek lehetett szemtanúja az, aki kilátogatott tegnap a 17:00-kor kezdődő Budapesti Erdért és a jórészt afrikai menekültekből álló Inter CDF BLSZ III-as összecsapására, a Goldball Parkba, ugyanis a parázs találkozó után “játszottak” egy 3. félidőt is.

A 20 ponttal álló Erdért fogadta a 12 pontos Intert, és bár ők számítottak esélyesnek, nem voltak felkészülve az afrikai játékosok durva játékstílusára és agresszív viselkedésére. A vendégcsapat edzője is folyamatosan a játékvezetővel perlekedett, aki viszont finoman szólva sem volt a helyzet magaslatán – talán tartott a vendégjátékosok reakciójától, hiszen két egyértelmű kezezést sem fújt be büntetőnek az Inter ellen. Az Inter kezdte jobban a mérkőzést, ám rendkívül balszerencsések voltak a helyzetkihasználás területén – például az egyik ilyen szituációnál egy 11 méteres lövés után a kapufa belső éléről pattant ki a labda.

Ennek ellenére Erdért-előnnyel ért véget az első félidő, s bár addig még nem történt semmi atrocitás, érezhető volt, hogy puskaporos hordón ülünk. A második félidőben aztán – miután a hazai kapus lábát elrúgta az egyik vendégjátékos, ami miatt le is kellett cserélni – egyenlíteni tudott az Inter, miután egy semmire megítélt 20 méteres szabadrúgást egy újabb, semmire megítélt szabadrúgás követett a tizenhatos vonaláról, amelyet a vendégek játékosa szépen lőtt a léc alá.

Alig néhány perc múlva azonban büntetőhöz jutott az Erdért. Ennél egyértelműbb szabálytalanságot ritkán láthat az ember, hiszen a vendégjátékos úgy felrúgta az Erdért labdarúgóját, hogy az még meg is pördült a tengelye körül a levegőben, még szerencse, hogy nem lett belőle sérülés. A tizenegyest a vendégek értékesítettek is. Nem sok idő telt el, és újabb büntetőhöz jutottak a hazaiak, ez már kevésbé tűnt egyértelműnek, ezt azonban nem sikerült kihasználniuk, a labda kapu fölé szállt.

3-1 helyett aztán az Inter egyenlített. A rendkívül izgalmas mérkőzésen azonban nem sokkal később ismét az Erdért szerzett vezetést, egy beívelt labdát fejeltek szépen az Inter kapujába (3-2).

A mérkőzés ezt követően kezdett eldurvulni. A játékvezető azonban ahelyett, hogy megszórta volna a vendégjátékosokat lapokkal, szemet hunyt a szabálytalanságok fölött, míg az Erdért játékosai közül többen is besárgultak. Igaz, hogy jogosan, de talán érthető, hogy kezdtek idegesek lenni. Végül az tette fel a pontot az i-re, hogy a játékvezető elrendelt egy hat (!) perces hosszabbítást, majd újabb kamuszabadrúgást ítélt meg a vendégeknek a tizenhatos vonaláról. Ezt követően elszabadultak az indulatok, amely úgy kezdődött, hogy a vendég kispad (főképp az edző), illetve a nézőtéren ülő játékosok és hozzátartozók elkezdték hergelni a hazai játékosokat. A bíró kisvártatva le is fújta a találkozót.

A kedélyek végül lenyugodtak néhány perc csetepaté után, szerencsére senki sem sérült meg. Az ügynek még biztosan lesz folytatása, elképzelhető, hogy mindkét csapatot pontlevonással sújtják. Azonban jó lenne, ha az illetékesek ilyenkor figyelembe vennék a balhé kiindulópontját – nevezetesen a vendégcsapat folyamatos agresszív játékát és fellépését, illetve azt, hogy ők inzultálták az Erdért játékosait.

Bede Zsolt – www.vadhajtasok.hu