Egy felmérés szerint a románok kulturálisan felsőbbrendűbbnek gondolják magukat más nemzetekhez képest.

Az amerikai Pew Research Center friss nemzetközi felméréséből arra derül fény, hogy a romániaiak kétharmada szerint a román nemzet kulturálisan felsőbbrendűbb más nemzeteknél.

Ehhez aztán a Maszol hozzávette a Mediafax által ismertetett felmérés eredményét, amely szerint a romániai válaszadók 66 százaléka teljesen vagy nagy mértékben egyetértett azzal a kijelentéssel, hogy “Nemzetünk nem tökéletes, de kulturálisan felsőbbrendűbb más nemzeteknél.”

Ezzel a románok bejutottak Európa legönteltebb nemzeteinek klubjába. Náluk csak a bolgárok (69 százalékkal), valamint a görögök (89 százalékkal) beképzeltebbek.

A kutatás emellett rávilágított néhány alapvető különbségre is Közép-Kelet-Európa és Nyugat-Európa között.

Többek között kiderült, hogy a keleti országok sokkal konzervatívabbak a nyugati államoknál. Például a nyugati államok sokkal kevésbé vallásosak (az élen Svédország áll, három százalékkal), mint a közép-kelet-európaiak. Ezt figyelembe véve nem is meglepő, hogy a homoszexuális propaganda sokkal elterjedtebb a nyugati országokban:

Továbbá egyértelműen kiolvasható a Pew Research Center felméréseiből az is, hogy azokban az országokban, amelyekben a keresztény kultúra iránti kiállás jelentősen gyengült, az emberek sokkal óvatlanabbak a muszlim migránsokkal kapcsolatban:

Forrás: 888.hu

OSZD MEG VADUL: