Vadhajtások

Salvini bevadult: 2700 illegális migránst deportál egy biztonságosabb Olaszország érdekében

Az olasz belügyminiszter elindítja visszavándoroltatási („remigrációs”) programját végső célja, egy biztonságosabb Olaszország létrehozásának érdekében,- írja a Voice of Europe.

Salvini mára szinte teljesen felszámolta az illegális migrációt a tengeren és sikeresen szállt szembe az illegális migrációból és embercsempészetből üzletet csináló nem kormányzati szervekkel is. Az olasz kormány 12 millió eurót különített el bangladesi, pakisztáni, nigériai és elefántcsontparti illegális migránsok visszatelepítésére. A felmerülő költségek felét az EU állja.

Egy egészen friss belbiztonsági rendelet szolgál segítségül Olaszország rendfenntartó szerveinek az illegális személyek eltávolításában és visszajuttatásukban származási országaikba. 

A belügyminiszter szerint egy jól szervezett, törvényes visszavándoroltatási program az egyetlen megoldás a „multikulturalizmus” és a felelőtlen határőrizet okozta problémákra megoldására, melyek ellenőrizetlen tömeges bevándorlást tettek lehetővé harmadik világbeli országokból.

Salvini ismét bebizonyítja, hogy a közvélemény-kutatások alapján miért ő az ország történelmének legnagyobb támogatottságot élvező politikusa: pusztán arról van szó, hogy betartja a kampány során tett migrációval kapcsolatosan ígéreteit.

Geib Hajnalka – Vadhajtások.hu

Fotó: shutterstock.com