2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Ébredezik Európa: A csehek is berúghatják a migránssz@pó ENSZ ajtaját

A cseh kormányfő, Andrej Babis csütörtökön belebegtette: Csehország is kiléphet az ENSZ globális migrációs csomagjából.A Reuters szerint a cseh kormányfő csütörtökön arról beszélt, hogy Csehország is kiléphet az ún. migrációs csomagból, annak tárgyalásából. Babis ezt azután lengette be, hogy az USA és Magyarország után szerdán Ausztria is döntött: kilépnek. Az osztrákok - hasonlóan a magyar és az amerikai állásponthoz - azt kifogásolták, hogy a migrációs csomag elfogadásával erősen csorbul az adott ország szuverenitása migrációs kérdéskörben. Korábban itthon is az merült fel indoklásként:
hogy az ENSZ migrációhoz való jogot akar létrehozni, ezzel segítvén a bevándorlást, alapvető emberi joggá konvertálva mindezt.
Prágában egyelőre nem született döntés a migrációs csomagból való kilépés kapcsán. Andrej Babis is azt hangsúlyozta, hogy előtte konzultálnia kell koalíciós partnerével, a szocdemekkel (CSSD). A téma várhatóan jövő héten kerül asztalra. A cseh kormányfő szerint a tervezett paktum elmossa a különbségeket a legális és az illegális migráció között; a dokumentum lehetővé teszik a különböző értelmezéseket. Forrás: 888.hu Fotó: shutterstock.com
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató