2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Csodálatos mindenszentek ünnepe és halottak napja Lengyelországban

November 1. – mindenszentek ünnepe - és november 2. - halottak napja – a mélyen katolikus Lengyelországban ősi hagyományokkal rendelkeznek, minden kereszténynek alkalmat adnak, hogy „Istennek hálát adjunk és megbecsüléssel emlékezzünk mindazokról akik előttünk jártak”. 

A mindenszentek napja egy különleges nap az évben, amikor az elhunytakra emlékezünk, de ők az emlékezetünkben tovább élnek - írja a lengyel elnök honlapja.

A mindenszentek napját ünneplik Lengyelországban. November első napja nemzeti ünnep, amely során az emberek meglátogatják a temetőket, felkeresik a családi sírokat, virágokat helyeznek el és gyertyákat gyújtanak - írja a lengyel turisztikai iroda honlapja.

Ez a római katolikus hagyomány (Festum Omnium Sanctorum), amely minden ismert és ismeretlen szentet tisztel, az egyik legfontosabb lengyel ünnep. Ezt a lengyel népköztársaság kommunista hatóságai is elismerték. Átnevezték a "Halottak Napjára", és az elhunytakra emlékezésének napjaként kezelték - írja a Voice of Europe.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató