Vadhajtások

Ballib képviselővel szövetkezett a Jobbik Tatabányán, miután a sajátjuk kilépett

A Jobbik tatabányai alapszervezete júniusban kettészakadt. Sokan kiléptek a pártból, többek között a párt egyetlen önkormányzati képviselője és mindkét bizottsági tagja – írják közleményükben az alapszervezet kilépett tagjai. Alább a folytatás.

Ennek oka a Vona Gábor pártelnök lemondását követő elnökválasztás körüli visszásságok. A párt új, Sneider Tamás által vezetett elnökségének szándékos aknamunkája, amely Dúró Dóra frakcióból való indokolatlan és teljesen irracionális kizárásában csúcsosodott ki, idézte elő a pártszakadást. Ezenfelül az új vezetés képtelen volt belátni a néppártinak nevezett 2016-os fordulat, valamint a konstruktív ellenzéki szerep feladásának teljes kudarcát. Az új elnökség nem volt képes a párt kétes ügyleteivel elszámolni sem a tagság irányába, sem a nemzet egésze felé. Végső soron a Jobbik Magyarországért Mozgalom cserbenhagyta azt a nemzeti érzelmű közösséget, mely vállán cipelte be a Parlamentbe a párt országgyűlési képviselőit, hogy ott a nemzeti oldal politikai érdekképviseletét lássák el.

Mi, tatabányai volt párttagok, akik kiléptünk júniusban – és azóta a Mi Hazánk Mozgalom tagjai lettünk – akkor még hittük, hogy bajtársak és barátok maradhatunk azokkal, akik a Jobbik helyi alapszervezetében tevékenykednek tovább Balogh Ferenc új elnök vezetésével. Sajnos hatalmasat tévedtünk.

A tatabányai képviselő-testület októberi ülésén – a balliberális koalíció listájáról bekerült – Fekete Miklós képviselő kérdést intézett Schmidt Csaba polgármesterhez. Ebből az derült ki, hogy a Jobbik tatabányai alapszervezete tárgyalásokat kezdeményezett a város kormánypárti és balliberális ellenzéki képviselőivel. A tárgyalások célja az volt, hogy a Boda Bánk László képviselői munkáját segítő bizottsági tagok tagságát azonnal függesszék fel, és a képviselő-testület segítségével a Jobbikban maradt helyi tagok vehessék át ezeket a helyeket. Balogh Ferenc, a Jobbik helyi új elnöke arra hivatkozott, hogy Boda Bánk Lászlóval és az érintett bizottsági tagokkal folytatott tárgyalások nem vezettek eredményre, és ezért kéri többek között a Demokratikus Koalíció segítségét.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy Balogh Ferenc nem kezdeményezett tárgyalást sem Boda Bánk Lászlóval, sem a bizottsági tagsággal rendelkező egykori tagtársaival.

Bajtársi és baráti közösséget alkotva harcoltuk végig közösen az elmúlt éveket, éppen ezért értetlenül állunk a jelenlegi események előtt. Felfoghatatlan számunkra, hogy egy olyan derék és megbízható embernek megismert bajtárs, mint Balogh Ferenc, hogyan volt képes ekkora árulásra azokkal szemben, akikkel vállvetve küzdött hosszú éveken át.

Boda Bánk László képviselő és a bizottsági tagok ugyanazon értékrend mentén folytatják munkájukat az önkormányzatban képviselve a nemzeti oldalt, amellyel a 2014-es önkormányzati választást követően mandátumhoz és bizottsági tagsághoz jutottak. A Jobbik új országos vezetése az, amely szembefordult azzal az értékrenddel, ami 2010-ben először az országgyűlésbe juttatta a mozgalmat, nem pedig a pártszakadás során elvesztett tagság.

Nem feledjük Balogh Ferenc sok éves, időt és energiát nem sajnáló áldozatos munkáját a nemzeti oldalon, ugyanakkor itt és most hallatnunk kell a hangunkat. Az, hogy Balogh Ferenc a helyi balliberális erőkkel, köztük a Gyurcsány Ferenc vezette DK-val is kész szövetkezni egykori tagtársaival szemben, arra kényszerít minket, hogy kijelentsük: Balogh Ferenc méltatlanná vált a nemzeti oldal bárminemű képviseletére, és a közélettől való azonnali visszavonulásra szólítjuk fel!

Mély fájdalommal és óriási csalódással:
a tatabányai alapszervezet kilépett tagjai

Forrás: Kuruc.info