Vadhajtások

Négyszázmillió eurót húzna ki az illegális migránsok alól Salvini

Elege van az olasz belügyminiszternek, hogy az illegális migránsok annyi pénzt kapnak. Drasztikusan lecsökkentené a nekik járó segély összegét.

Az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini drasztikusan csökkentené a migránsoknak járó juttatásokat – a lépésnek köszönhetően 2019-ig az ország négyszáz millió, 2020-ig ötszáz millió, 2020-ra pedig 600 millió eurót spórolna.

Jelenleg minden Olaszországban tartózkodó migráns fejenként napi 35 eurós segélyt kap. A belügyminiszter ezt venné vissza, napi 19 euróra. Ez Nyugat-Európában az egyik legalacsonyabb segély lenne, amit migráns kaphat.

A döntés része annak a bevándorlásellenes tervezetnek, amelyet Salvini még szeptember végén hozott nyilvánosságra. Ez a tervezet például már csak két kategóriát tesz lehetővé a bevándorlók számára: akiknek van elismert menedékkérelmük, és akiknek nincs. Azok, akiknek menedékkérelmét elfogadták, jobb ellátásban részesülhetnek.

Az olasz belügyminiszter nem tett le továbbá arról sem, hogy az illegális migránsokat kitoloncolja Olaszországból. Salvini még a héten jelentette be azon tervét, hogy 12 millió eurót kíván mintegy 2700 migráns kitoloncolására. Ez a kezdeményezés februárban indulna el, és 2021-ben érne véget.

Forrás: 888.hu