Vadhajtások

Shaqiri nyáron még albán sassal provokálta a rácokat, most meg nem mer elutazni Belgrádba

Bár sem sérülés, sem pedig eltiltás nem hátráltatja Xherdan Shaqirit, a Liverpool középpályása nem utazik el Belgrádba a Crvena zvezda elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre.

Az ok megértéséig vissza kell mennünk egészen a nyári világbajnokságig, amelynek csoportkörében a svájci válogatott 2–1-re legyőzte Szerbiát. A svájciak két koszovói albán származású kulcsembere, Xherdan Shaqiri és Granit Xhaka egyaránt az albán jelképnek számító kétfejű sast formázta kezével a gólja után. A két játékos tagadta, hogy politikai üzenete lett volna a gólörömüknek, a FIFA azonban fegyelmit indított ellenük, végül nem tiltotta el őket, csak pénzbírságban részesültek.

A Liverpoolnál úgy vélekednek, hogy az incidens miatt a szerb klub drukkerei nem a legjobb fogadtatásban részesítenék Shaqirit, ennek megelőzése érdekében pedig inkább Angliában marad a futballista.

„Hallottuk és olvastuk a spekulációkat. Nem tudjuk, hogy pontosan mire számíthatunk, mi viszont kizárólag a futballra szeretnénk koncentrálni, másra nem. El szeretnénk kerülni az olyan zavaró tényezőket, amik ebben gátolnának bennünket, és Shaqiri ezért nem került be a keretbe” – mondta Jürgen Klopp a klub hivatalos oldalának, hozzátéve, hogy Naby Keita és Dejan Lovren felépült, így ők visszatérhetnek.

Forrás: NSO