2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

London pakisztáni származású polgármestere: évtizedek kellenek, hogy megfékezzük az erőszakot

Megkérdezték Sadiq Khant, London pakisztáni származású polgármesterét, mit gondol arról, hogy rekordszámú bűncselekményt követtek el az általa vezetett városban. Khan finoman szólva sem nyugtatta meg a főváros lakóit.A napokban ismét lecsapott  Londonra az erőszak, mely rekordokat döntöget, hiszen soha nem történt annyi brutális gyilkosság és leszámolás, mint az idei évben. A BBC rádiós műsora meg is kérdezte London vezetőjét, a pakisztáni származású Sadiq Khant, mit gondol erről. Khan először arról beszélt, hogy hosszú idő kell majd ahhoz, hogy teljesen megfékezzék az erőszakot a városban. A polgármester leszögezte, akár tíz évig is eltarthat az, mire helyreáll a rend szigetország fővárosában. Mint ismert, a hétvégén London Bromley nevű negyedében öltek meg egy 22 éves fiatalembert, ezzel az idei évben ő lett a 116. halálos áldozat Londonban.
Az eset miatt egyre nagyobb nyomást próbálnak gyakorolni a városvezetőre, aki hajthatatlan és nem mond le pozíciójáról, holott az ő kezei alatt szabadult el az erőszak a nagyvárosban.
"Nagyon sok idő kell majd, mire helyreáll a rend. Akár tíz évbe is beletelhet"
– mondta Khan, aki szerint korábban a skóciai Glasgow számított a bűn városának, ott is ennyi idő kellett ahhoz, hogy visszaszerezzék a hatóságok a város feletti hatalmat.A gyerekek a brit iskolákban már úgy gondolják, hogy teljesen rendben van az, ha kést visznek magukkal a terembe, ami pedig külön aggasztó, hogy azzal sincs semmi problémájuk, hogy idővel valamely migránsokból álló utcai bandához szegődjenek. Ezek az alvilági csoportok rendszerint a kábítószer-kereskedelemből, a prostitúcióból és a fizetett erőszakos bűncselekményekből tartják fenn magukat.
"A bűnözőket le kell tartóztatni és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az iskolákat, az utcákat megtisztítsuk a késektől és a lőfegyverektől. A gyerekeknek lehetőségeket kell biztosítanunk, hogy elfoglalják magukat, és jövőképet kell nyújtanunk a számukra, hogy ne a bandákat válasszák"
– mondta Khan, akit rendszeresen kritizálnak amiatt, hogy bár az interjúkban ilyen szép, magvas gondolatokat ont magából, valójában brutálisan megkurtította a főváros rendőrségének a költségvetését, ami miatt sokkal nehezebb helyzetbe kerültek a rendfenntartó erők, ezzel is magyarázható a jelenlegi tragikus közbiztonság.
"Az elmúlt két évben csak szelfizgetett és a Brexitről beszélt. Nem törődött Londonnal, nem törődött az emberek biztonságával"
– mondta James Cleverly konzervatív parlamenti képviselő az üggyel kapcsolatban.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató