2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Tommy Robinson ellen folytatódik a hadjárat, most a PayPal tiltotta le tranzakcióit

A PayPal hivatalos indokként a "gyűlöletkeltést, az erőszakra való felbújtást és a diszkrimináció előmozdítását" jelölte meg.

Tommy Robinsont letiltotta a PayPal.

Az internetes fizetési rendszer Robinson online tranzakcióit utasítja el. A PayPal hivatalos indoklásként az alábbiakat közölte: a férfi nem illeszkedik az online fizetési rendszer felhasználói irányelveihez, így nem használhatja többé a platformot.
Nem engedélyezhetjük, hogy a PayPal szolgáltatásait a gyűlölet, az erőszak vagy a diszkrimináció egyéb formáinak előmozdítására használják fel"
– tette hozzá az online pénzügyi óriás.
Keményen dolgozunk azért, hogy a PayPal ellenőrzései szigorúak és igazságosak legyenek. Célunk a megfelelő egyensúly megteremtése és annak biztosítása, hogy döntéseink értékközpontúak, ne pedig politikailag vezéreltek legyenek"
– közölték. A cégóriás egy internetes petíció után döntött Robinson tiltása mellett, miután az aláírók követelték az aktivista elleni fellépést. Robinson egyébként eredeti nevén, Stephen Yaxley-Lennon néven szerepelt a PayPal rendszerében. A PayPal szerint Robinson arra használta a platformot, hogy adományokat gyűjtsön a jogi csatározásaihoz. Az aktivista sem hagyta szó nélkül az ügyet.
Ez egy hadjárat ellenem, el akarnak hallgattatni engem"
– nyilatkozta Robinson.
A kormány látja, hogy hatalmas támogatottságom van. Tudják, hogy képes vagyok visszavágni"
– tette hozzá az aktivista. Robinson szerint a PayPal az utóbbi 180 napban a számlájára érkező összegeket mind befagyasztotta.
Tommy Robinson aktivista újságírót májusban tartóztatták le Londonban "uszítás és a köznyugalom megzavarása" ellen elkövetett vétség miatt. Az ügyet gyorsított eljárásban tárgyalták, így még a letartóztatása napján 13 hónap börtönre ítélték, amiért interjúkat készített és Facebook-oldalán tudósított egy muzulmán nemi erőszaktevő banda peréről.
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató