2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

EU-s zászlót égettek Varsóban - itt menetelt a megváltozott retorikájú Jobbik is

"Halál a haza ellenségeire!"; "Le az Európai Unióval!" - kántálták a radikálisok a tegnapi varsói Függetlenség menetén... EU-s zászlót is égettek.Lengyel információk szerint 250 000 fő vonult fel tegnap Varsóban, a Függetlenség menetén. Képes és videós beszámolónkat itt találjátok: https://www.vadhajtasok.hu/2018/11/11/1918-11-11-2018-11-11-fuggetlenseg-menete-varsoban/ Időközben már a Jobbik-szopó Index is ajvékolásba kezdett a Függetlenség menet kapcsán. Cikkükben azt írják:
...szélsőséges, maszkot viselő csoportok rendszeresen összecsaptak a rendőrökkel is. Varsó liberális polgármestere idén nem engedélyezte a menetet, mondván az "agresszív nacionalizmusnak" nincs helye abban a Varsóban, amit a náci Németország rombolt le.
A 444-et még nem olvastuk... És akkot itt jön a csavar: Az Európai Ügyészségért aláírást gyüjtő, jobbikos Mirkóczki és az Ifjúsági Tagozatuk kicsit eltévesztette a házszámot. A megváltozott retorikájú Mirkóczki a legnagyobb közösségi oldalán dicsekszik arról, hogy felszólalt a Marsz Niepodleglosci-n, azaz a Függetlenségi menetén. Idézzük korábbi elhíresült mondatát:
De igazából mi nem azok voltunk, akiknek láttattuk magunkat. Azt is mondhatnám, hogy az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz.
Ezt mondta az a Mirkóczki Ádám, aki nemrég még arra buzdított, hogy helyeseljük Sargentini Judit elvtársnője állításait. Az a Mirkóczki Ádám, aki nemrég Gyurcsány Ferenc pártját dicsérte. Mirkóczki biztos nem dicsekedett a retorikaváltással és az Európai Ügyészségért gyűjtött aláírásokkal. Ez ma a Jobbik. Álszentek és képmutatók. Kiutaznak egy olyan eseményre, ahol -finoman fogalmazva - nem kedvelik az Európai Uniót. Azt az EU-t, ami havonta állítja célkeresztbe hazánkat és Lengyelországot.A lengyel hazafiak ezt nyomatékosították is. EU-s zászlókat égettek. Viszont nincsenek nagyon képben a Jobbikkal. Azt gondolják, hogy még a radikális vonalat képviselik. Voltak azonban radikális szervezetek más országokból, ilyen volt pl. az olasz Forza Nuova. Kristálytiszta üzenet: Nemet mondtak a kommunistákra, Che Guevara-ra, a homoszexuálisokra és az iszlámra.Mit keresett itt a ballib Jobbik?Bede Zsolt - www.vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató